dimecres, 11 de maig de 2011

Sobre l'ubicació del CEIP Carme Guasch

I com a segona reflexió del dia, us deixo la nota de premsa publicada avui pel grup municipal sobre quin ha de ser, segons el nostre parer, el destí del CEIP Carme Guasch.


"• El candidat a l’alcaldia de Figueres pel PSC, Pere Casellas, considera que l’Ajuntament ha de cedir uns terrenys per tal que es pugui construir una escola de nova planta i rebutja la proposta de l’actual govern que passa per la transformació de l’antiga presó en centre educatiu.

• Casellas assegura que convertir la presó en escola tindrà un cost molt elevat per a l’Ajuntament, no és el millor espai per desenvolupar la tasca educativa infantil i afirma que la despesa que hauria d’assumir l’ajuntament és del tot innecessària.


9/5/2011- Pere Casellas considera que els alumnes del CEIP Carme Guash, que actualment estudien en mòduls prefabricats, mereixen disposar d’un equipament nou i modern i que la millor opció és que l’Ajuntament cedeixi uns terrenys a la zona de l’Olivar Gran, per tal que el Departament d’Educació de la Generalitat en financi la construcció, tal com preveu la llei.

Per al PSC aquesta seria també l’opció mes econòmica per als ciutadans, ja que les obres d’adequació de l’antiga presó suposarien un sobrecost que hauria d’assumir l’Ajuntament de Figueres. La Generalitat s’avé a cedir les dependències però és el Consistori qui ha d’assumir el cost que representaria transformar l’edifici en centre educatiu.

Casellas afirma que “els alumnes de l’escola no han de pagar les poètiques idees d’un alcalde que vol fer de les presons escoles; les escoles han d’estar per damunt de tot pensades per cobrir les necessitats educatives dels nens”.

El PSC proposa destinar l’edifici de l’antiga presó a equipaments públics que donin servei al barri i les entitats figuerenques, i que esdevinguin un nou punt de centralitat dins la ciutat."

1 comentari:

  1. El que sigui millor pels nostres petits Pere, a veure si un dia ens ho exposes i si tenim pensat quin tipus d'edifici nou voldriem. Carme Guash és una de les millors escoles de Figueres i els alumnes i el magnífic equip docent es mereixen unes instal·lacions de primera qualitat.

    ResponElimina