dijous, 19 de maig del 2011

L'oportunitat que cal aprofitar: la nova estació

De tant en tant convé fer memòria i recordar, per exemple, que Figueres és una de les cinc ciutats catalanes amb estació intermodal i que això és possible gràcies a l’aposta unívoca del govern socialista de Joan Armangué.

En una roda de premsa celebrada avui a l'estació del TGV (aquella contra la construcció de la qual es van convocar fins i tot manifestacions per part de determinades formacions polítiques que avui governen i que avui encara destinen diners públics per finançar estudis que han paralitzat l’aposta unívoca de la ciutat per la nova estació) i en la que m'ha acompanyat el núm. 6 de la candidatura socialista i president del Col·legi d’Enginyers Agrícoles de les comarques gironines, Josep Maria Poch, hem volgut reivindicar el paper clau del PSC en el present i en el futur de la ciutat.

No vull deixar de recordar, ja que volem fer memòria, que el PSC és l’únic partit que ja en el seu moment va apostar clarament per una estació a ponent; de vegades no som prou conscients, crec, de la importància que aquest fet té en el futur de la ciutat.

Siguem conscients del que tenim i del potencial que ens atorga: L'estació del TGV és l’eina de connexió amb Europa i amb la resta de l’estat, imprescindible per tal de convertir Figueres en un referent del turisme cultural urbà, eix principal del seu model de ciutat. La vella estació va ser un revulsiu al segle XIX; la nova estació serà la peça clau de l’economia figuerenca del segle XXI.

L’estació és a la vegada una eina a través de la qual Figueres pot connectar-se amb les quatre capitals de província de Catalunya per mitjà de trens ràpids i fer-se així un lloc en rellevància entre les cinc úniques ciutats catalanes que tenen estació. I d’altra banda, serà un element clau en la dinamització econòmica de la Figueres dels propers anys. Que preguntin a Vic, a Granollers o a Mataró, per dir tres grans ciutats catalanes, si volen prescindir d’una estació d’alta velocitat...

Però l'estació necessita que la ciutat hi miri directament. No podem donar l'esquena a l'infrastructura que ens ha de connectar al mon. 

És imprescindible apropar físicament l’estació a la ciutat, tot creant, un cop elaborat el nou POUM, una avinguda que, de forma similar a com s’ha fet amb l’Avinguda Vilallonga, connecti l’estació amb el centre de Figueres.

Ens cal reflexionar i no perdre aquesta oportunitat!

1 comentari:

  1. De 5 a 2 regidors i aquí ningú plega? A més, donar la culpa de la derrota a la "marca" ja és el colmu!

    ResponElimina