diumenge, 5 de desembre del 2010

Sr. Vila: treballi i no llenci els diners dels figuerencs

Dijous passat vam celebrar ple ordinari corresponent al mes de desembre. Després d’uns mesos sense poder-vos-en oferir les imatges perquè tramuntana TV ja no l’enregistra, ara puc tornar-hi a través d’Empordà TV. Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí

El Ple de dijous és el mes gran naufragi del govern de la ciutat en un ple, almenys en els 7 anys que fa que sóc regidor. La lamentable imatge que el tripartit figuerenc va oferir dijous passat obeeix a diverses causes: 

A) manca de treball: es confia tot a uns càrrecs, la capacitat dels quals, si en féssim la mitja, difícilment arribaria a un nivell mediocre. 

B) Confiar-ho tot a intentar fer un bon discurs acusant a tothom dels mals de la ciutat: quan no és al Govern de Catalunya, és al de l’Estat i quan no, al Consell Comarcal o fins i tot a l’oposició; el dijous, però, en Santi Vila va depassar tots els límits i, sota paraules meloses, va trobar culpes entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Això sí: els lleials càrrecs de confiança li enviaven missatges al mòbil constantment i quan no entenia el que li deien, li feien arribar una nota.

Comentari a part mereix l’actuació del regidor Richard Elelman,  qui, a més d’haver llençat centenars de milers d’euros de l’àrea de cultura que es rebien cada any per via de subvenció, va pretendre justificar-ho amb paraules buides i sense contingut.

No sabia quines beques gestiona el seu departament, no sabia quines subvencions cobra, i no sabia ni què ens havia contestat a diverses instàncies (cosa greu, perquè ens les contesta a mà amb frases en anglès!). Ens resulta preocupant,  perquè són molts els recursos llençats amb una gestió que comença a ser una broma pesada del tripartit figuerenc i en què les pallassades a Cultura són patètiques.
A això cal afegir-hi que seguim sense saber si els diners de les subvencions pel bus elèctric s’han ingressat. El Sr. Elelman manté que arribaran, però us ben asseguro que la fugida endavant ha d’acabar aviat;  llavors, demanarem mesures immediates i greus.
Com a resum:

1) 25 punts a l’ordre del dia, 9 dels quals amb informe negatiu dels serveis tècnics.

2) A l’expedient de les activitats de Nadal hi figura nota de l’interventor en què consta que han aparegut 25.901,03 € més de factures de la pista de gel de l’any passat. Recordeu l’expulsió del grup Socialista del govern per gastar sense consignació? Doncs Santi Vila va amagar 25.901,03 € mentre amb l’altra mà ens acusava de gastar 18.000,00 € en una factura per fer un facebook. La factura del facebook no ha aparegut perquè no existeix. Conclusió: Santi Vila va mentir, cosa que de fet no és notícia.

3) Dels informes, 3 es refereixen a la il•legalitat de contractacions d’urgència. La contractació d’urgència permet agafar algú a dit. Això és el que fa Santi Vila: agafar amics. El darrer, en aquest ple:  en Ramon Serra, un senyor a qui es va encarregar la gestió de l’Embarrakat i que va acabar repartint bitllets en sobres (a hores d’ara no entenc on és la fiscalia).

4) En l’expedient de modificació de clàusules del Plec de la llar d’infants, la cap de contractació avisa que no es pot hipotecar el contracte i el govern va i prescindeix de l’informe. Que vol dir això? Ras i curt, que aniran a demanar una hipoteca i no els la concediran i s’haurà de recomençar el projecte. En Vila, però, ben tranquil: total, és una llar pública; ell prefereix regalar milers d’euros comprant equipaments educatius per tancar-los.

5) En Ciro Llueca va posar de manifest que:

a) No s'ha demanat subvenció per a l’hora del conte a la biblioteca Fages i s'ha perdut la possibilitat de fer-ho.

b) No s’ha demanat la subvenció que cada any es concedia per part de la Diputació per a la temporada de teatre, i s'han deixat d'ingressar 78.000€.

c) No sabem l’estat de tramitació del projecte de la segona biblioteca.

d) S’han deixat perdre 900.000,00 € per al projecte de l’escorxador.

6) L’Alcalde va manifestar que no passa res per pagar 6.000,00 € mensuals per un local buit a Nova Cadieisa i que si això passa és per culpa del Consell Comarcal i dels serveis tècnics. Mireu-vos bé el vídeo: quedareu astorats. Per la meva part li vam reclamar lideratge i que negociés la rescissió o l’ajornament d’aquest lloguer,  però en va fer cas omís. Obvio fer més preguntes,  però ningú no entén l’entestament a regalar els diners per a un local que abans de llogar-lo era buit ja feia molt temps.

Comentari a banda em mereix en Francesc Canet. No puc deixar de d’incloure ERC en el cúmul de bajanades d’aquest govern en mantenir personatges com en Vila o l’Elelman, però és evident que és l’única persona que intenta fer les coses d’una forma rigorosa i,  sobretot,  amb un gran respecte per l’oposició. Vam haver-li de demanar que a més d’ocupar-se de les preguntes revisi les respostes,  perquè no ens arriben o, quan arriben, sovint són fetes a mà, amb frases en anglès i trufades de faltes d’ortografia.

Per acabar no puc evitar recordar les paraules que ens va etzibar  Vila dient-nos que s’aixecava molt aviat. Només faltaria que no ho fes! Durant el dia és fora de Figueres, al parlament o fent campanya...

4 comentaris:

  1. El teu post d'avui fa posar els pèls de punta. Es destil·la clarament que sota l'aparença de bon noi, en Santi Vila és un cacic més propi de la crònica negra del segle dinou que un alcalde progre. Figueres, ai...

    ResponElimina
  2. Bravo per l'article. Aquest cop sí que ho has exposat molt bé. Si les coses continuen així, et votaré a les eleccions. I això que sóc independentista.

    En Llueca també m'agrada. I en Canet. Però CiU i Elelman... val més que no digui res.

    ResponElimina
  3. Em vénen ganes de marxar d'aquesta ciutat. I doncs, si es perden totes les subvencions, a què treuen cap tants viatges del regidor de Cultura (i qui els paga?). Per cert, és cert que s'ha contractat un altre càrrec de confiança, no fa gaire?

    ResponElimina
  4. I finalment, les subvencions de l'autobus elèctric en què s'han quedat ?? En titulars també?? Aquest és el problema de governar amb la mirada posada en guanyar eleccions rera eleccions : grans obres (finançades pel govern Socialista de Madrid al que critiquen) que quedin a la retina dels ciutadans i al maig que ve poder dir : veieu què gran que sóc, torneu-me a votar.
    I jo diré : "I un bé negre amb potes rosses".

    ResponElimina