dimarts, 28 de desembre del 2010

Intervencions al Ple d'aprovació del pressupost

Avui us deixo dos videos que recullen les meves intervencions al Ple celebrat ahir i en el qual el govern ha aprovat un dels pressupostos més increïbles que recordo, i que no pot qualificar-se d'altra manera que de frau als ciutadans de Figueres.

El govern s'inventa ingressos per quadrar números, justificar la contractació d'un dels equips més nombrosos de càrrecs de confiança de Catalunya i amagar, en definitiva, que no hi ha diners per fer inversions. Només us posaré un petit exemple: especialment ridícula és la previsio d'ingressar més de dos milions i mig d'euros reclamant endarreriments d'IBI, quan l'únic precedent d'aquesta mena demostra que és impossible recaptar un sol euro per aquest concepte i molt menys en un any electoral. L'Alcalde s'inventa, ras i curt, el 5% del pressupost. I això només per començar...! I tenim altres exemples: un quart de milió d'euros en multes, quasi dos milions en plusválues... Tot plegat, ingressos fantasmes que mai no es produiran.



El que si que es produirà és la despesa. I aquesta despesa, sumada a la no realització dels ingressos que s'inventa l'alcalde, vol dir més dèficit.



En definitiva, un pressupost impossible, irreal i irresponsable, que augmenta la despesa i ignora perillosament el dèficit i la necessitat d'un pla de sanejament econòmic.

Ara ja és imprescindible la constitució d'una comissió per redreçar les finances municipals de forma urgent; si no es fa així, el risc que l'ajuntament de Figueres sigui intervingut cada dia és més cert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada