dijous, 25 de novembre del 2010

On eren les factures de la pista de gel?

A la darrera Comissió Informativa d’atenció a les persones s’ha aprovat una despesa de 80.000€ per a les activitats de Nadal. En aquest “post” no pretenc valorar l’oportunitat o no d’aquesta despesa, especialment perquè encara no sé ben bé quins són els projectes. Tampoc no tinc cap intenció de criticar el fet de fer-ho mitjançant l’aprovació d’una despesa plurianual, ja que cada any s’ha fet d’aquesta manera, més enllà que el procés no resulta ajustat a dret (com tampoc no ho era els altres anys). 
No deixaré d’advertir, però, que la liquidació del pressupost ens ha mostrat un ajuntament molt endeutat, tal com l’interventor ens ha indicat en reiteradíssimes ocasions.

El que vull criticar obertament és que a l’expedient hi figura una despesa de 25.901,03€ de factures no comptabilitzades de les activitats de l’any passat. Com és possible que despeses ordinàries com la vigilància o la impressió de follets de propaganda no fossin coberts amb la partida del 2010? Com és possible que es fonamentés l’expulsió del grup socialista del govern en el fet d’haver gastat un 5 % més en l’àrea de cultura del que preveia un pressupost de 3 milions d’Euros? Com és possible que fins i tot es manifestés que es tenia una factura de 18.000,00 € per haver confegit un facebook? Una factura que no ha aparegut! Com és possible que s’ocultessin factures per valor de 25.901,03 € mentre es difamava públicament el regidor Ciro Llueca i el Grup Socialista?


Doncs, senzillament, perquè l’Alcalde Santi Vila va mentir i va ocultar la despesa feta al voltant de la pista de gel. El més greu de tot plegat és que denota unes formes que menystenen les persones i la seva honorabilitat, que ens demostren que s’hi val tot i, sobretot, tenen per res els figuerencs i les figuerenques en mentir-los sobre la situació econòmica de l'Ajuntament.
Des d’aquí demano una rectificació immediata. Em temo, però, que aviat hauré de tornar-hi per quantitats que faran envermellir tothom.

1 comentari: