dimarts, 21 de desembre del 2010

15 anys després

Quinze anys després ha estat que sí. Malgrat els entrebancs, les adversitats, les contínues demores i les incessants advertències que seria que no, resulta que ha estat que sí, i els figuerencs en n’hem de felicitar. L’alta velocitat ja és un fet a la nostra ciutat. No només tenim estació, sinó que ja està en funcionament i, vista la gentada que s’ha aplegat aquest diumenge passat a les seves andanes i passadissos, la ciutadania també s’ha adonat que allò que els socialistes hem estat dient des de fa més de quinze anys era veritat, i que hi hem estat treballant tot aquest temps malgrat les adversitats viscudes, que no han estat poques.

A més, s’ha aconseguit situar Figueres en el mapa europeu de l’Alta Velocitat, amb la implicació de diferents administracions, configurades per diversos partits polítics i per sensibilitats distintes. No ha estat fàcil, gens fàcil, el camí iniciat pels primers governs socialistes a la nostra ciutat defensant l’arribada del TGV i que aquest tingués estació a Figueres. Un camí complex continuat els dos anys de govern en coalició amb Convergència i Unió. Amb una coalició sempre és molt difícil governar en temes seriosos de país, però un dels elements que ens va decidir a governar amb CiU era continuar defensant el que consideràvem una aposta imprescindible per a la ciutat: l’arribada del TGV. No hi podia haver reaccions tèbies, ni frivolitats, en un aspecte vital per al futur de la ciutat; per això ens hi vam implicar. I aquell camí ha arribat fins a l’actualitat, en què exercim el control del govern des de l’oposició

Quinze anys després que tot comencés, aquest passat dinou de desembre de 2010, vaig poder veure arribar un tren d’alta velocitat francès a Figueres; un tren que ha estat el primer d’una llarga llista, i això ens ha de fer sentir molt orgullosos del que s’ha aconseguit amb l’esforç i la implicació de moltíssima gent que va creure que era possible i que, des del sentit comú i la feina ben feta, ha treballat per tal que això es fes realitat. 

Penso sincerament que des del PSC hem sabut aportar coherència, continuïtat, feina, debat, integritat i, sobretot, molta paciència per a assolir una infraestructura vital per al progrés de la ciutat; perquè al capdavall, la nostra aposta, tant a Figueres com arreu, és el progrés del territori, l’aproximació de la nostra realitat a les realitats properes i llunyanes que ens envolten. Sense oblidar tota la gent de l’entorn, la ciutadania, que a partir d’aquest diumenge passat està una mica més en igualtat de condicions amb els ciutadans d’altres indrets, ja sigui Girona, Barcelona, o Perpinyà i Lió. I també de més lluny, com altres ciutats centreeuropees a les quals, amb aquest primer tren d’alta velocitat que arribava a la una del migdia del diumenge, ens hem acostat poderosament. 

Ens hem afegit amb consciència, però sense cap recel, a la xarxa ferroviària que permetrà assegurar el futur de Figueres, de l’Empordà i de tota la gent que viu i conviu en aquest territori. Quinze anys després, tenim molts motius per estar contents... i puc assegurar que ho estem!

(article publicat al setmanari Empordà el 21 de desembre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada