dimecres, 21 de juliol del 2010

No vols caldo? Doncs dues tasses! 56.000,00 € més cremats!


No fa massa a la comissió de la ciutat dels detalls es va aprovar la instal·lació d’un conjunt escultòric d’Antoni Casamor. Com tots podeu suposar, mantenim una posició del tot contrària a aquesta acció, com no pot ser d’altra manera després del que ja vàrem manifestar amb relació al conjunt escultòric de Sant Jordi i el drac

Si en aquell moment pensàvem que no tocava gastar frívolament la quantitat i que s’havia d’esperar a un moment de millor bonança econòmica, ara ens reafirmem amb la nostra posició. Amb la subscripció popular s’han recaptat uns vuit-cents o mil euros i els organismes supramunicipals els han denegat les subvencions demanades. Resultat: 90.000,00 € a pagar menys el que es recapti de la subscripció popular, que és un autèntic fracàs, com ja vàrem avisar. Estem al segle XXI, no al XIX.

Doncs bé, si no n’hi va haver prou, ara ens gastarem 56.050,00 € en un conjunt escultòric cedit per la Fundació Casamor titulat “NU” (cliqueu aquí per veure el conveni). Vull expressar el meu agraïment a la Fundació,  perquè em consta que el preu només és per la foneria i el material. La despesa es pagarà amb càrrec a la partida “ciutat dels detalls” del pressupost que va ser aprovat també pels socialistes i l'escultura s'instal·larà a la cruïlla entre els carrers Pompeu Fabra i Sant Llàtzer.

La situació és substancialment diferent de quan es va aprovar el pressupost, com ja us vaig explicar en el meu post Estic preocupat. Cal un pla de sanejament:  tenim un dèficit de més de 800.000,00 €, paguem a final de mes més diners dels que ingressem i els diners que tenim a tresoreria més els que ens deuen són menys dels que deu l’Ajuntament.

Davant d’aquest panorama, resulta d’una enorme frivolitat gastar 56.000,00 € en una escultura. És ben evident que sóc el primer partidari de promoure l’art en totes les seves formes a la nostra ciutat (i així ho podeu llegir a la meva conferència com a eix del futur desenvolupament d’aquesta ciutat. Ara, però, no és el moment. 

Cal que Santi Vila comenci d’una vegada a comprendre a on governa, què governa i a qui governa! Cal que invertim aquests diners en moltes altres coses: tapar forats als carrers, més voreres, promoció del comerç i els emprenedors, substitució de lluminàries trencades, substitució de canonades d’aigua, nous materials per a la Guàrdia Urbana per poder fer millor la feina o, simplement, estalviar per a recuperar el forat econòmic de la casa.
Les consideracions del govern sobre la nostra opinió amb relació a Sant Jordi i el Drac denotaven no tenir el més mínim respecte per l’oposició.


La nova iniciativa rebla el més absolut menysteniment de la nostra opinió però el que és més greu és que el govern se’n riu de tots els figuerencs i les figuerenques a la cara: només cal veure que manifesta la gratuïtat de la iniciativa al Facebook, sense esmentar que el material i la foneria pugen 56.050,00 €:

(extracte del conveni amb la Fundació Casamor per a la instal·lació de l'escultura)

14 comentaris:

  1. L'altre dia llegia el bloc d'en Santi, on parla sobre l'escultura "Nu". La iniciativa és molt bona, però estic d'acord amb en Pere que potser no és el millor moment per gastar-se tants diners... També haig de dir que no domino les quantitats que mouen els ajuntaments i, per tant, m'és molt difícil assegurar si aquests diners suposen una gran despesa per la ciutat. Tot i així, sí els comtes del consistori estan com apuntes potser sí que ara no seria el moment...

    ResponElimina
  2. té raó en ramon: tot depèn amb què es compari. A quant cotitza ara ser amic de l'alcalde i tenir un sou de càrrec de confiança?

    ResponElimina
  3. Queixar-se d'aquestes qüestions no és fer demagògia: les prioritats en aquests moments han de ser unes altres i hi ha moltes maneres més productives d'apostar per la cultura en moments de crisi sense hipotecar els ciutadans... Escultures? Sí, i tant! Quan les circumstàncies ho permetin... Mentrestant cal aplicar el sentit comú i estrènyer-se el cinturó en els aspectes prescindibles. No ha de ser tan diferent regir l'economia municipal de regir l'economia domèstica, no? Doncs que comencin per donar exemple els que manen i es deixin de frivolitats!

    ResponElimina
  4. Bon dia, senyor conseller

    Soc vei del park-sol i acabo de descobrir aquest bloc. El que hi he llegit m'ha indignant profundament perquè després de molts mesos (i molts escrits, que ni es contesten) esperant que l'ajuntament faci alguna cosa per dignificar i arreglar el barri - ni que sigui posar voreres -, ara em trobo que les prioritats de l'alcalde segueixen sent posar estàtues i jardineres a l'entorn del centre, com si els altres figuerencs no existíssim...
    Vosté deu saber què són 56.000€ sobre el total del pressupost i tot això... què se'n podria fer, d'aquests diners?

    ResponElimina
  5. Veí del Park Sol.;

    Per exemple: enterrar una bateria de contenidors, dos anys de despeses de canvi de bombetes a l'enllumenat públic, el cost d'un policia municipal durant un any.

    Salut

    Pere Casellas Borrell

    ResponElimina
  6. I posar aire acondicionat al la guarderia municipal Els Pins¡¡
    La mainada te que suportar 30º de temperatura a l'estiu i 14ºa l'hivern.

    Ramon Casellas

    ResponElimina
  7. Aire acondicionat o aire condicionat ?

    ResponElimina
  8. La mainada té que suportar o ha de suportar?

    ResponElimina
  9. Oye tu que aqui no se buscan lecciones de gramatica sino que este tema es real y preocupante menos cachondeo

    ResponElimina
  10. Amigo Pere :
    De quien es amigo el propietario del nuevo bar de la Rambla¿lado Libreria Canet? que tiene el poder que anulen una parte de la zona de carga y descarganno se pueda ni parar por que asi sus clientes podran mirar la Rambla .Donde se hara la carga y descarga.
    Otra cosa un poco curiosa,la colocacion de una jardinera en la c!Sta Margarita,que ahora saliendo del aparcamiento del matadero i teniendo la intencion de ir a la Rambla tienes que dar toda la vuelta a la manzana cuando antes solo lo hacias dando la vuelta al edificio de Hacienda,esto no es mobilidad sostenible ni leches,segun me han dicho era por que un bar habia pedido licencia de ocopacion para poner mesas en la calle,Siguiendo estos dos ejemplos esto es acampa donde puedas.Que hace el REGIDOR de movilidad de permitir estas situaciones,creo que el REGIDOR es de ERC,asi vamos con los indepen........

    ResponElimina
  11. Amigo.;

    Miraré tot això que em dius, a vegades soc poc observador. En qualsevol cas t'avanço que la decisió sobre càrregues i descàrregues és discrecional del regidor o l'Alcalde per tant d'algú deu ser amic perquè el criteri no sembla sòlid. Tot i aixpo preguntaré perquè potser hi ha alguna raó que se m'escapa,
    La veritat és que fa temps que vull fer algunes preguntes sobre disciplina viària perquè m'arriba notícia d'alguna decisió excessivament "discrecional".

    Salut

    Pere

    ResponElimina
  12. Senyor Casellas, una altra pregunta, en la línia de l'anterior.
    De qui coi és amic el propietari del Soul Cafè per a envair la via pública amb un cartell del seu bar, ara que havien prohibit aparcar en aquell costat, suposo que per a facilitar la circulació.
    Ah ! I per cert, ara hi ha aparegut una jardinera al costat, també a sobre de la via pública.
    Si és cert que el que s'encarrega d'això és d'ERC, m'imagino per on van les amistats, però estaria bé que tothom respectés la legalitat.

    ResponElimina
  13. Doncs ja que hi som, el bar aquell de darrera hisenda, farda que, com que és amic de l'alcalde, li han tallat el carrer

    ResponElimina
  14. Pere no eres santo de mi devocion pero tu obligacion como oposicion es averiguar todo lo raro que hace el equipo de gobierno creo que con estos temas denunciados en este apartado tienes material real para trbajar.
    Suerte

    ResponElimina