dimarts, 18 de maig del 2010

Despesa pública o frivolitat


Encara ressona el resultat de la consulta que l'ajuntament de Barcelona va endegar sobre la reforma de la Diagonal, on els ciutadans, tot i compartir el projecte, han considerat que ara no és moment de fer aquesta despesa. Em pregunto fins a quin punt és ètica determinada despesa pública si des del govern de l'estat ja han començat a anunciar-se mesures severes de retallada i la Generalitat n'ha endegat de semblants.

És en aquest sentit que alguns projectes del govern de la ciutat no només són inapropiats i inoportuns sinó també incomprensibles a ulls de la majoria dels figuerencs. Em vull tornar a referir (perquè ja en vaig parlar en aquest mateix blog en AQUEST POST ), és clar, a la cèlebre escultura de Sant Jordi que hauria de sufragar-se via subscripció pública.
A la Comissió Informativa d'Urbanisme celebrada ahir, vaig tornar a demanar al govern que posposi, anul·li o oblidi aquesta iniciativa que, vist el poder de convocatòria de la subscripció fins ara - s'han recaptat 535 euros dels 90.000 necessaris - , acabarà pagant l'ajuntament, o, el que és el mateix, nosaltres, vosaltres i ells.

A la vista de les necessitats i urgències de la ciutat i l'ajuntament (i aquí cal recordar L'ESTAT DE LES FINANCES MUNICIPALS), persistir en aquest projecte és una frivolitat que no podem assumir; ni nosaltres, ni vosaltres, ni ells.

7 comentaris:

  1. Totalment d'acord. Això de l'escultura, en un moment com aquest, em sembla una irresponsabilitat.
    Per cert, quant factura actualment Fisersa en les zones blaves? És per fer-me una idea del negoci o no negoci que volen fer venent la concessió...

    ResponElimina
  2. Pep:
    Pere t'oblides de dir que l'escultura inclourà els noms de la gent que col·labori econòmicament en el projecte. Només el nom de les persones que es puguin permetre l'aportació. Gent amb dificultats econòmiques no hi podrà col·laborar i el seu nom no sortirà enlloc... com diria en calimero: "Es una injusticia!".....

    ResponElimina
  3. Me sembla injust. Crec que hi ha d'altres prioritats a Figueres que possar una escultura de 90.000€.

    ResponElimina
  4. Amics/gues.;

    La resposta a la pregunta de les zones blaves és:

    - Cada anys fins ara 750.000,00 €.
    - Aquest any si es posa en marxa el que està previst 870.000,00 € (van tard i al pressupost hi ha consignats uns ingressos de 250.000,00 €).
    - L'any vinent 1.000.000,00 €.

    Com pots comprovar una concessió sobre això no té explicació raonable possible.

    Pere

    ResponElimina
  5. 1M d'€? I s'ho volen vendre?

    I això no és malbaratar recursos públics?

    ResponElimina
  6. Hola.;

    En Santi Vila s'ho vol vendre perquè el nivell d'endeutament de l'ajuntament no permet concertar més operacions de préstec sense fer un pla de viabilitat. Com que en Santi Vila no ho vol admetre ha de vendre actius per a poder fer inversions. D'altra banda resulta còmic perquè hi ha 40M d'€ pendents d'executar, dels quals 12 són operacions de préstec de les que paguem interessos.
    El drama serà per nosaltres quan haguem de gestionar un ajuntament sense ingressos!

    Pere

    ResponElimina
  7. A Figueres fa temps que - cíclicament - passa el mateix. Governen els convergents i es gasten el que tenen i el que no tenen en polítiques populistes i càrrecs per amics del partit (tot i que ara en Vila ha batut el rècord, no? Quants n'hi han?... 8?... 9?...). Després venen els sociates i han de posar ordre a la caixa...

    ResponElimina