- Va anar a votar ahir?
–«No. En el partit considerem que en aquests moments calen altres coses, com ara substituir el Tribunal Constitucional i tirar endavant l'Estatut. Ara bé, respecto la gent, inclosa la del meu partit, que hagi anat a votar. Entenc molt bé que hi hagi una part de la societat catalana que es plantegi aquests tipus de debats, però jo no he anat a votar i penso que ara no és el moment.»
–Fa dos mesos que està assegut en els bancs de l'oposició a l'ajuntament. S'ha ressituat en el nou paper després d'haver estat dos anys i mig en el govern?
–«Sí. Nosaltres el que fem és intentar seguir els temes, mirar les coses que es podrien fer millor, dir-ho i treballar en un projecte alternatiu per a d'aquí a un any.»
–Fa la sensació que estan molt centrats a trobar un perfil per a les eleccions i que ja han començat la campanya.
– «Volem anar endavant, fer propostes i veure quin és el nostre model de ciutat. S'ha de fer un plantejament perquè no es pot anar a cegues en el tema urbanístic, en un plantejament que data de l'any 1983. Hem de saber si volem o no tancar el trànsit al centre. No podem fer un aparcament i dedicar-nos a deixar aparcar els cotxes a l'avinguda Salvador Dalí. Són exemples de coses mal fetes. Nosaltres tenim clar que volem treure els cotxes del centre i dedicar-nos a fer vies ràpides als afores. Volem proposar un model de ciutat, i que els ciutadans el coneguin a l'hora d'anar a votar, i deixar enrere el que hi ara, que no se sap com es concretarà.»
–Des de l'oposició han criticat qüestions que es van gestar o executar quan vostès eren al govern, i ho han fet amb un estil força bel·ligerant. Estan ressentits per la seva sortida del govern?
–«Ens va saber molt de greu sortir del govern i la manera com va anar a tot. Sí que estic enfadat, perquè la factura del Facebook encara no ha sortit, i no sortirà perquè no existeix. No es pot tirar sobre una persona com ara el regidor de Cultura tota la galletada, i no dic de què, que li van tirar. Això no es pot fer, i menys després de liquidar un pressupost com el que s'ha liquidat. No és possible que surti el regidor d'Hisenda i ens digui que hi ha quatre milions de superàvit, quant en realitat són 880.000 euros negatius. Això es prendre la llana a tothom. Això sí que em dol i em fa estar enfadat. En la a resta de coses que hem plantejat des de l'oposició, no hi ha ressentiment, simplement diem que s'han de replantejar».
–Es veu amb cor de remuntar la situació que es va produir el 2007 per al PSC, quan va obtenir només cinc regidors?
–«Sí, perquè serem capaços de presentar un projecte alternatiu en contraposició a la melangia que hi ha ara. En el govern només hi falta el PP, que també hi tindrà qualsevol paper presidint alguna comissió.»
–I, si no millora els resultats, se n'anirà a casa, tal com va fer Joan Armangué?
–«A mi, com a cap de llista i primer secretari dels socialistes, em toca remuntar el resultat que hi va haver ara fa tres anys i, si no va així, i tant que me'n puc anar a casa! No tinc cap problema per fer-ho. La meva professió és la d'advocat.»
–L'ha sorprès l'entrada d'ERC al govern, quan falta un any per les eleccions, i més quan a l'inici del mandat els dos grups majoritaris no es van posar d'acord?
–«Em va sorprendre la immediatesa, però la ciutat necessita un govern estable que sigui capaç de tirar endavant els grans projectes. Esperem que ERC aporti la racionalitat que convé al govern.»
–Quins projectes actuals, que hi ha plantejats ara, no veu bé?
–«N'hi ha alguns. Quan érem al govern ja havíem mirat amb recel, i això ho vam dir llavors, la qüestió de l'escola Carme Guasch a la presó. Ens costarà una burrada de diners que el consistori no té, i pensem que cedint un solar a Educació, es podria fer l'escola. També hem de dir que, si l'Ajuntament vol tirar endavant la sitja com a CAP quan no té un euro, és perquè l'alcalde busca el titular d'un dia perquè té el pensament que el titular va més enllà de la ciutat. El que cal fer és pressionar la Generalitat perquè faci el CAP. Però també penso que, per a l'alcalde, és molt fàcil carregar, com va fer el mateix dia que va dir això del CAP, tots els morts al govern de la Generalitat. Ho va fer amb un altre tema, el dels accessos a l'estació, quan des de la ciutat tampoc hem fet res. Ara, correm-hi tots.».
–I, quan eren al govern, per què no van pressionar la conselleria de Salut, que és del PSC, per fer el segon CAP?
–«No hi ha un duro enlloc. Salut ja voldria tenir-lo en funcionament, però no hi ha recursos. Però influir no és fàcil. Hi ha el cas del museu militar, en què vam mirar d'influir i no ens en vam sortir. Vam demanar a la ministra Carme Chacon, a Madrid, que el projecte del museu es fes des de la ciutat i amb un expert al capdavant, i ens van contestar publicant al BOE el nomenament d'un militar per tirar endavant el projecte. Si jo fos alcalde, això no passaria, o es fa com diu l'Ajuntament o no es fa. Però jo només sóc un regidor de poble, quan vaig a Madrid.»
Interessant aquest comentari de "i tant que me'n puc anar a casa! No tinc cap problema per fer-ho. La meva professió és la d'advocat". No l'he sentit a gaires polítics. Altra cosa és veure si realment ho farà el senyor Caselles.
ResponEliminaAmb això no vull dir que necessàriament hagi de marxar si perd, però que hi ha molts polítics que es queden en política molt després de que els hagi arribat el moment de marxar a casa. Molts, de segur que es definirien com a polítics, quan això només hauria de ser un estat transitori en la seva carrera professional. El temps dirà.
Benet.;
ResponEliminaI tant que el temps dirà, i no caldrà que vagi a casa perquè ho farem molt bé.
Tot i això si no ho fem bé, cap a casa i llestos!
Pere
A mi m'ha agradat molt la darrera resposta: "No hi ha un duro enlloc(...)" i tan tranquils. Fa quatre anys que no hi ha un duro enlloc? És prioritari o no és prioritari? Si no influiu vosaltres, qui ho farà? Bé que Salut va invertint en altres indrets, i sense estalviar gaire!
ResponElimina