dilluns, 28 de novembre del 2016

Setmana del 20 al 27 de novembre

Dilluns passat va començar amb l’habitual reunió del Grup socialista per tal de preparar l’activitat de la setmana i intercanviar impressions sobre els temes que serien importants durant els següents dies, especialment la Cursa de la Dona i diverses qüestions relacionades amb el barri de Sant Joan. La Cursa de la Dona ha estat una de les dedicacions més intenses del regidor César Barrenechea, sempre preocupat per tal que tot surti mil·limetrat i perfecte, cosa que aconsegueix sempre. Posteriorment vaig tenir trobada a l’escola Pous i Pagès en tant que regidor del barri per a analitzar algunes qüestions de civisme que preocupen la direcció del centre. A les dues, tocava junta de govern i a dos quarts de cinc, la reunió de l’equip de govern i de l’equip tècnic i jurídic. Cap a les set vam reunir-nos amb els portaveus de l’oposició per tal de presentar la diagnosi operativa del Barri de Sant Joan i una proposta de redactat de pacte pel barri que, en general, ja estem observant,  amb alguna nota discordant. Crec que en va sortir una bona feina que ara ens cal rematar.

Dimarts tocava Consell Comarcal:  junta de govern a les quatre i ple a les sis; com a fet destacat, diré que hi vàrem aprovar el Pla d’Igualtat comarcal i el pressupost de l’ens.

Dimecres hi va haver consell d’administració a Fisersa; s’hi va repassar l’actualitat de la companyia. A la tarda,  a les 18h, ens reuníem l’executiva del PSC a Figueres per a explicar detalls del futur Congrés de Comarques Gironines; hi vaig avançar als companys que el celebrarem a Figueres el mes de gener. També vam repassar la marxa del pacte de govern  a Figueres i vaig donar una explicació sobre els possibilitats de gestió dels serveis públics d’enllumenat, escombraries i jardineria. A les 20h tenia prevista una trobada a l’Associació de Veïns de l’Eixample, però la pluja intensa i un enorme refredat ens obliguen a posposar-la quan ja hi érem. La veritat és que el refredat i la pluja em van contrariar enormement perquè també m’hauria agradat anar a veure les “converses” al teatre Jardí amb l’amiga i actriu Àngels Bassas. Estic realment satisfet de les iniciatives culturals a la ciutat, amb la tasca del regidor Alfons Martínez Puig.

Dijous em vaig veure amb un director d’institut preocupat per qüestions de civisme i seguretat al voltant de l’institut que dirigeix. Al migdia, dinar polític amb la Portaveu republicana per a analitzar la realitat figuerenca. Prèviament havia tingut reunió amb la coordinadora de la meva oficina per a repassar temes pendents i preparar el cap de setmana, tenint en compte que jo faria vacances de divendres a diumenge.

Divendres al migdia vaig assistir a la plaça de l’Ajuntament a la lectura del manifest institucional per a eradicar la violència de gènere. Al final del dia vaig rebre la notícia que hem resolt els darrers problemes administratius per poder tramitar els ajuts esportius a famílies en risc d’exclusió social.

Després vaig començar unes mini-vacances amb la família fins diumenge. He de dir que era un cap de setmana intens, amb la presentació de l’equip de volei, la cursa de la dona (amb una bona representació de companyes del PSC), la conferència d’en Quim Nadal a Atenea en memòria d’Ernest Lluch (“Ernest Lluch i l’Alternativa Catalana”), l’acte de lliurament del premi a l’Excel·lència a Eduard Puig Vayreda al Muntaner o l’encesa de l’enllumenat nadalenc. No es pot ser a tot arreu, però no hi faltaven companys de grup.

Per acabar, no em puc estar de felicitar públicament l’Associació Iris i la seva presidenta Lídia Albert per l’organització i la celebració de la 1a Cursa de la Dona a Figueres:  un èxit rotund de participació i civisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada