divendres, 12 de desembre del 2014

Pressupost poc rigorós

Ahir es va aprovar definitivament un pressupost municipal que ens fa pensar que l'ombra de'n Santi Vila encara és molt present en les polítiques de l'actual govern de la ciutat, perquè es continuen afavorint interessos particulars en detriment de polítiques socials i beneficis col·lectius. D'aquestes pràctiques aviat en podrem fer un catàleg!... D'altra banda, i amb aquesta ja en son massa, una vegada més es preveuen ingressos que a l'hora de la veritat seran difícilment assolibles.

Anem a parts; s'ha previst un augment d'ingressos per IBI, com ja he esmentat en algun post anterior; aquests ingressos no són segurs i, a banda de crear més dèficit (si no s'ingressa tot el previst, cosa força improbable en aquest cas), justifiquen l'augment de la despesa. És a dir, està per veure si ingressem tot el que pretenem, però la despesa és segura. Més coses estranyes: es preveuen disminucions substancials de les aportacions de la Diputació. On és la capacitat d’influència de la Marta Felip o en Santi Vila?...

D'altra banda, no hem vist enlloc del pressupost d'ingressos els 42.553,19€ que l'entitat que explota l'escola Montessori hauria de pagar el proper 2015 en concepte de cessió dels terrenys que ocupa. Recordem que estem parlant de dos milions d'euros a pagar a la ciutat al llarg dels propers 47 anys. Ho trobo gravíssim!
Si el govern de la ciutat acaba perdonant aquesta obligació a una empresa privada deixarem d'afavorir l'escola pública de la ciutat. En voleu la prova? busqueu al pressupost de despeses la partida de socialització dels llibres de text. No la trobareu pas!.


En definitiva, un pressupost rotundament "vilista", que no defensa els interessos dels ciutadans i ciutadanes i que constitueix una metàfora perfecta del quinquenni Vila i dels dos mandats de CiU: afavorir als amics i coneguts en contra del benefici del conjunt dels ciutadans.

En aquestes circumstàncies, el vot negatiu al pressupost - i només del nostre grup municipal sinó de tots els grups de l'oposició - és una obligació moral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada