dimarts, 2 de desembre del 2014

Convivència degradada

Figueres pateix un fenomen, complex i al qual s’ha de donar tota la importància que es mereix. És un problema que en determinades circumstàncies degrada fortament la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes que el pateixen: em refereixo a les comunitats de propietaris en què hi ha pisos ocupats amb gent que no respecta les normes de convivència més bàsiques i, en ocasions, manté comportaments delictius. 

He dit que era un fenomen complex i que mereix la màxima atenció per part de tothom, i, d’una manera molt especial, dels responsables del govern municipal que fins ara s’han limitat a cobrir l’expedient. 

Quan en un bloc de veïns un dels pisos acaba ocupat per persones que, més enllà de la casuística que els ha portat a l’ocupació, tenen de manera continuada un comportament incívic, acaba convertint en víctimes a la totalitat de propietaris i arrendataris de la resta d’habitatges. Víctimes que, no ho oblidem, són gent normal, que respecten els altres, que paguen com a bons ciutadans els seus impostos i que no han fet res per haver de patir la nova situació que se’ls presenta i, a sobre, senten una gran indefensió envers els causants del problema. 

En aquestes situacions estem davant d’una doble injustícia: pèrdua de qualitat de vida i indefensió. Per tant, no és acceptable mirar cap un altre costat o excusar-se amb frases del tipus: “Em sap molt greu però no hi podem fer res”, entre altres coses perquè això no és cert. 

Cal fer, d’una manera ràpida i eficaç, l’historial dels pisos que es troben en aquesta situació: de qui són, si estan al corrent de pagament, si tenen els serveis activats, si estan en condicions de salubritat... i també donar tota l’assistència necessària als afectats perquè se’ls escolti i s’activi una via de solució ràpida. 

L’Ajuntament ha d’estar al costat d’aquesta gent que pateix i ho ha de fer amb totes les conseqüències d’acord amb el que marca la normativa. 

Des del PSC posarem les bases per atendre els afectats per aquesta injusta situació i no defallirem fins que s’hagi resolt el problema. Sabem que no podem fer-ho sols però sí que liderarem les accions que ens puguin portar a la solució del problema. La primera és la creació d’una oficina d’atenció a les comunitats de propietaris. 

Tothom es mereix l’atenció dels poders públics; especialment els qui compleixen com a bon ciutadans. Com a mínim com els altres!

(article publicat al setmanari Hora Nova el 2 de desembre de 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada