dimarts, 5 d’abril del 2011

Una llista de Figueres i per Figueres

La darrera setmana he pogut presentar les persones que formen la llista del PSC per a les eleccions locals 2011. Hem intentat, i crec que aconseguit, fer un equip de persones interessades exclusivament a fer rutllar la ciutat. L’objectiu més important ha estat fer una llista de ciutat que inclogui totes les sensibilitats, totes les edats, totes les condicions i una gran varietat de dedicacions i, sobretot, fer una llista figuerenca al 100 per 100.

A la nostra llista hi cap des d’una cardiòloga figuerenca, la Sara Darnés, a un enginyer agrícola com en Jesús Martín; des d’un funcionari de jutjat, l’Alfons Martínez Puig, a un lampista, en Carlos Martín; des de tres advocats com la Núria Navarro, la Virgínia Fortes o jo mateix, a destacades persones del món veïnal com la Teresa Micó, en José Manuel Garrido o en Josep Vidal; des del president dels Marxants gironins, en Josep Maria Vergés, a la Vicepresidenta de l’Adepaf, la Beth Brugada; des d’un gran empresari, en Josep Guillamet, a un sindicalista dels de veritat, l’Ivan Lavado; des d’una mestra com la Mireia Guerrero a una professora jubilada com l’Adela Garrido Deulofeu; des d’un històric del socialisme figuerenc com en Josep Maria Poch Ymbert a una independentista de tradició familiar com la professora Maria Àngels Vila. No m’oblido tampoc de la Caterina Vilà, una de les persones vinculades a Figueres Futur, ni  d’en Matías Vacas, un activista ciutadà. Tots ells, units amb la gent de base, la gent de pedra picada del PSC figuerenc: la Isabel Camero, l’Ángel Amieva, en Cinto Ferré i la Remedios Martínez.

Una llista figuerenca té coses interessants: L’Alfons i l’Adela són nebots i néts d’alcaldes il·lustres de la ciutat; l’Adela mateixa, parenta d’en Puig Pujades i de l’Alexandre Deulofeu; en Josep Maria Poch Ymbert també prové d’aquelles famílies de tota la vida, com en Guillamet o jo mateix.

Però hi ha més coses: és una llista paritària al 50%. Avui dia això és important: hem de donar exemple d’integració i, així i tot, aconseguir la incorporació dels millors; que la paritat no sigui només un gest per cobrir l’expedient.

Més coses. Una de la qual n’estic especialment orgullós: entre tots sumem 33 fills, aviat 34, i la majoria, petits. Podrem fer un gran treball per ajudar i potenciar el benestar de les famílies a Figueres perquè sabem de què parlem davant l’educació, el transport o l’esbarjo.

Una altra d’important: sovint n’hi ha que parlen d’empresa sense haver estat mai al capdavant de cap; només una dada: les persones de la nostra llista hem creat més de 70 llocs de treball. Podem parlar amb coneixement del món de l’empresa!

Aquesta és, doncs, una llista de figuerencs i figuerenques amb voluntat d’aixecar aquesta ciutat i situar-la a l’alçada de les seves possibilitats, una llista amb experiència de govern i experiència empresarial de debò, però també amb experiència en la defensa dels drets dels treballadors. Això és important, ja que la feina a fer és molta i els recursos que ens han deixat són nuls. A més d’experiència, preparació: els 8 primers són llicenciats, enginyers o doctors.

Realment estic orgullós perquè tots i cadascun dels membres de la llista són persones d’una gran vàlua que, simplement, cediran una mica del seu temps per tal que tot vagi bé.

No puc tancar aquestes línies sense fer un elogi de l’estimat Ciro Llueca, una persona preparadíssima que ens dedica el seu temps per fer d’aquesta ciutat un far cultural a nivell internacional. Però, sobretot, no vull oblidar que en Ciro ha patit personalment la mesquinesa de la política de baixa estopa, la injustícia de la gelosia, que ha fet que el volguessin presentar com un mal gestor aquells qui després han multiplicat per cinc la despesa suposadament mal feta.

Amb ells i elles farem una Figueres a l’alçada de les seves possibilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada