divendres, 8 d’octubre del 2010

No podem fer el ridícul

El proper 12 de desembre entrarà en servei l’estació del TGV a Figueres amb la posada en servei dels trens de la SNCF fins a París. D’aquí a 64 dies els accessos a l’estació des de Figueres seguiran sense haver-se fet i sense haver-se projectat tan sols, i això és un problema molt greu que a hores d’ara té difícil solució en un període de temps raonable. En Santi Vila va manifestar que l’accés a l’Estació és un sistema general i que, per tant, correspon al Govern de la Generalitat resoldre’l. Tot i que això és cert, no és menys cert que tots els problemes de la ciutat són dels ciutadans i especialment del seu Alcalde.


Sr. Alcalde, ja n’hi ha prou de fer el ridícul: vostè no ha fet res per tenir uns accessos dignes a l’estació, s’ha limitat a criticar el govern de Catalunya i a fer proclames, una darrere l’altra per acabar amb el nefast resultat que tenim. Sr. Alcalde, cuidi’s amb urgència de la ciutat, deixi de fer campanya, deixi de ser fora de la ciutat! La ciutat necessita un alcalde que no tingui el cap a dos llocs (tot i que en el seu cas penso que només el té a un... ben lluny de Figueres).

Li vaig exposar en reiteradíssimes ocasions la necessitat de preveure i executar els accessos, fins i tot ho vaig fer comptar al Sr. Ludevid, i es va calcular que aquesta acció pujava a 400.000,00 €, però no es va fer. La solució era ben senzilla, executar-ho des de la ciutat i després repercutir-ho a qui toqués (fins i tot via Tribunals, si cal, perquè no ens ha de tremolar el pols quan es treballa de debò per la ciutat).

Ah! i no ens digui que no hi ha diners, que per a esculturetes i càrrecs de confiança sí que n’hi ha...Per cert, el gerent d’urbanisme on és en tot aquest assumpte? Potser encara fa estudis de 10.000,00 € per a tenir dues estacions? Mentretant ens fa anar a peu per un camí de carros.


Al Ple d’ahir es va aprovar una moció per a demanar que el nom de Figueres s’afegeixi a Alt Empordà per denominar l’estació. Doncs bé, aquest ha estat un altre ridícul. Com és possible demanar un canvi de nom quan ja està penjat? Doncs perquè el senyor Alcalde creu que amb una mocioneta ja tapa tota la feina que no ha fet? Tapa que no s’ha ocupat ni del nom... I per no esmentar la delirant (intencionada?) nota de premsa en què reclamava el nom acompanyant una foto antiga quan ja sabia que el cartell “ALT EMPORDÀ” estava penjat. Ridícul rere ridícul.

La gestió no és sòlida, només paraules com en el cas dels accessos a la presó (amenaçant de no donar llicència d’activitats per després haver-s’ho d’empassar quan l’únic problema és no ser capaç de negociar adequadament amb qui toca). Al final, a Figueres els fets només correspondran al Govern de Catalunya o al Govern Central. Com deia el Vicealcalde: “Zapatero el millor Alcalde”. Perquè no s’ha fet res que no vingui del Govern central o des del PSC quan érem al govern.

En fi, o el Senyor Alcalde no fa la feina, o la fa malament o és massa temps fora de la ciutat amb el cap a un altre lloc.

(article publicat a Hora Nova el 8 d'octubre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada