dilluns, 30 d’agost del 2010

Objectiu 2015: Cultura


Comença un nou curs polític, marcat per eleccions al Parlament de Catalunya, a la tardor, i per les eleccions locals, el 2011. A Figueres, les eleccions al parlament tenen un plus afegit, ja que el cap de llista de CiU per Girona és l’Alcalde de la ciutat. Serà interessant veure com aconsegueix fer campanya sense deixar abandonada la ciutat. Especialment si tenim en compte que el Vice-Alcalde també és diputat a Madrid i està absent de casa nostra 3 dies per setmana.

El fet, però, és que estic convençut que el nou govern tripartit de la ciutat (CiU, ERC i IC) està tan desdibuixat que la nostra feina en endavant ha de ser fer arribar als ciutadans el nostre projecte (sense oblidar el control al govern), ja que considero que la situació no té remei, que no podem treure aquesta ciutat del sot en què està, si no és amb un canvi de projecte. Al llarg d’aquests mesos us aniré desgranant el nostre projecte per a la ciutat, l’Objectiu 2015. Pretenem treure la ciutat del forat on es troba fent el que sabem fer, cultura, comerç i  turisme.

A l’article d’avui us avanço que la cultura serà un dels motors del nostre creixement, que permetrà generar dinàmiques econòmiques pròpies i atraure més i més visitants aconseguint que es quedin a dormir i facin despesa. Com ho farem? Doncs Figueres ben aviat disposarà al Convent dels Caputxins d’un dels millors auditoris de l’estat, una inversió de més de 4 milions d’Euros que ha estat finançada en un 50 % amb fons de l’Estat. No sabeu la quantitat de viatges i trucades que ens va costar a en Ciro Llueca, a la Montse Palma, als diputats del PSC i a mi mateix. Tenim la Cate, el Teatre Jardí, el Museu de la Tècnica, el Museu del Joguet, el Museu de l’Empordà, el Castell de Sant Ferran i, òbviament, la Fundació Gala-Dalí. A banda, Figueres disposa d’una gran quantitat d’associacions preocupades per la cultura i profundament compromeses amb la seva promoció i difusió. Figueres té, també, talent. No vull dir noms per no oblidar ningú, però la majoria han estat presents en l’elaboració del Pla de Cultura que va ser impulsat exitosament per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament quan era gestionada pel PSC. No cal oblidar els festivals, com l’Acústica, l’Ingràvid o els Festicurts. Tampoc no cal oblidar que els Figuerencs hem organitzat la Capital de la Cultura Catalana 2009, que va demostrar l’enorme voluntat i dedicació dels figuerencs i les figuerenques a i per la Cultura.

Tots aquests elements ens ensenyen que, si hi ha voluntat política, les coses surten endavant. El que proposo és destinar recursos a la creació cultural amb un objectiu clar: assolir un nombre de visitants important que aporti riquesa a la ciutat! Un exemple: si a Girona amb una exposició com temps de flors aconsegueixen una munió de visitants, perquè nosaltres no podem organitzar intervencions als carrers, places i sobretot als aparadors de la nostra ciutat? Seria una interessant forma d’atraure visitants als comerços de Figueres. El mateix passa amb el festival de teatre Temporada Alta, que s’ha convertit en el festival de tardor de Catalunya. Em comprometo a tractar-ho amb la gent que entén de comerç a la nostra ciutat, Comerç Figueres, i amb tothom qui hi vulgui aportar alguna cosa; em comprometo també a posar els mitjans per tal que la Cultura sigui el primer camí cap a assolir l’Objetiu 2015, que no és altre que una ciutat en la qual tots i totes ens hi guanyem la vida: neta, polida, endreçada, segura i orgullosa de si mateixa. Una ciutat on el talent resti entre nosaltres i on els nostres fills puguin acomplir totes les seves aspiracions vitals (si ho desitgen) sense haver de marxar-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada