dilluns, 11 de febrer del 2008

Establishment

Qui diu que la política no és important? No han parat de bombardejar-nos amb noticies sobre les eleccions primàries dels partits demòcrata i republicà als USA. Especialment les del partit demòcrata. Resulta del tot punt interessant constatar que tot i la repetida afirmació que la democràcia a USA és qüestionable (llegiu in interessant article de Fernando Lacaba al Diari de Girona) , fins i tot escullen els candidats per un sistema realment democràtic, unes eleccions primàries (quasi com aquí). S’hauria de matisar que sembla que el sistema prima el que té més diners per a finançar la campanya. Jo no ho crec.

El dilema és Hillary o Obama, doncs per mi és ben fàcil: el senador Obama simplement perquè no forma part de l’establishment oficial de Washington, de la molt pija costa est demòcrata.Tot i això Obama té coses a millorar com el tema de la cobertura universal de l’assegurança mèdica que Hillary porta al seu programa. Possiblement la millor solució sigui un ticket Obama-Hyllary, encara que a la senadora no li convé per qüestió d’edat.

Penso que hi ha un moment en que s’agraeix la frescura d’un candidat com Obama, amb un missatge tant variat i alhora tant emotiu, se li critica que diu a cada auditori una cosa diferent. M’agrada el qui aspira a ser president d’una federació d’estats tant variada, ha de ser polivalent i ha de saber afrontar tots els reptes que es plantegin. En aquest sentit crec que la senyora Clinton no aportarà res de nou al que ja coneixem dels polítics nord-americans, per contra si Obama té l’oportunitat estic segur que trencarà motllos perquè representa una nova generació amb una visió diferent del mon i dels problemes.

Quan arribin les eleccions veurem que passa, personalment no veig en McCain malament, és una persona solvent i molt moderada pel que fa als republicans, pot arrossegar vot conservador demòcrata cap al seu centre i això no és bo per Obama n e Hillary.

Em sembla que els demòcrates estan venent la pell del lleó abans d’haver-lo pelat!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada