diumenge, 3 de desembre del 2017

Poca democràcia i menys confiança

El govern de Figueres ha presentat als mitjans una proposta de pressupost per al 2018 i la vincula a una moció de confiança.  Aquesta és una proposta tramposa, poc democràtica i deslleial amb els ciutadans i les ciutadanes.

M’explicaré: vincular el pressupost a una moció de confiança significa que l’Alcaldessa proposa un pressupost que, si no és acceptat, obrirà un termini de 30 dies per a que s’articuli un/a candidat/a alternatiu/va a l’Alcaldia amb una proposta de pressupost alternatiu; en cas contrari, es confirmaran el pressupost de l’Alcaldessa i la seva continuïtat al càrrec.

La realitat de tot plegat? És evident que no es donen al consistori, per mimetisme amb el país, les condicions per a un pacte alternatiu i, per això, s’aprovarà un pressupost de només 5 regidors que respondrà exclusivament als interessos del PDECAT i de Marta Felip, i -amb una mica de sort- als d’ERC.

Estem davant d’un govern dèbil i poc democràtic que s’aprofita de ressorts legals aprovats per la dreta espanyola per mantenir-se agònicament en el poder i per imposar la seva minoritària opinió; i tot això, amb la imprescindible col·laboració d’ERC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada