divendres, 8 de desembre del 2017

ERC i els pressupostos de Figueres

Des d’un punt de vista polític, la qüestió pressupostària a Figueres no és menor. A l’anterior entrada en aquest bloc ja ho vaig apuntar. L’any passat, després d’expulsar el GMS del govern, es va aprovar un pressupost insostenible socialment, amb el suport d’ERC i el PP i l’abstenció de la CUP i Ciudadanos; era insostenible perquè no permetia complir res del que s’havia promès i, per tant, no han mostrat el més mínim interès per la ciutat de Figueres. De fet, el govern postconvergent ha faltat als seus compromisos amb tot aquell amb qui ha tingut tractes. 

Ara, l’amenaça de l’alcaldessa és que ens clavarà una moció de confiança per aprovar el pressupost del PDECAT, amb el suport d’ERC;  o no, perquè poc a poc – i digui el que digui la portaveu d’ERC- comencen a ser poc rellevants. 

El següent capítol de la comèdia és que l’any vinent el govern prorrogarà pressupost i haurà tingut un mandat plàcid i amb independència d’ERC. Fins ara eren necessaris;  ara ja comencen a ser prescindibles. 

Conclusió: ERC ha deixat fer el pressupost que ha convingut a la Sra. Felip només per tal d’evitar assumir responsabilitats de govern i poder situar la seva portaveu en bona posició amb vista a les locals de 2019. Facin el que facin, ells són responsables que  un govern del PDECAT en minoria faci el que vulgui, i es comencen a comentar temes que grinyolen (com el del cinema o el de la carretera de Llançà). Ni tan sols han exercit el control que l’oposició ha de fer a tot govern; simplement deixen fer  en nom de la responsabilitat. La mateixa que no practica la Sra. Felip, a la qual donen suport. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada