dijous, 8 de gener del 2015

Esport a Figueres

Fa temps que dono voltes a la situació de l’esport a Figueres. Per això, per tal de conèixer la realitat, he encetat una ronda de contactes amb els clubs de la ciutat i, després d’escoltar i observar, crec que he pres consciència de la situació i que la puc resumir en 4 punts: 

Primer, Figueres disposa d’un conjunt de clubs i institucions que estan fent un gran treball amb els joves i infants de la ciutat, que ho fan de forma altruista i que habitualment aconsegueixen grans resultats a campionats autonòmics i estatals. 

En segon lloc, tinc clar que les instal·lacions esportives de la ciutat majoritàriament són obsoletes i escasses. La comparativa amb ciutats del nostre entorn ens mostra el dèficit d’instal·lacions que patim, fet, però, que no sembla preocupar al govern de la ciutat després de 8 anys de govern. La manca d’instal·lacions esportives és un impediment per a molts col·lectius a l’hora de realitzar els entrenaments i competicions. 

En tercer lloc, l’esport a Figueres necessita promoció en totes les seves modalitats i clubs. La realitat és que molts ciutadans desconeixen el gran ventall d’activitats esportives que hi ha a la ciutat, especialment pel que fa a l’esport minoritari, que és, justament, el que aconsegueix més èxits per a Figueres. 

Al final de tot tinc el convenciment que la gestió que ha fet i fa el govern de la ciutat en relació amb l’esport necessita millorar, perquè la gestió actual no és l’adequada. Figueres necessita promocionar i promoure l’esport tot proporcionant-li unes infraestructures a l’alçada de les necessitats. Unes infraestructures que permetin la pràctica de l’esport en condiciones dignes. L’esport figuerenc té bons esportistes i els hem de proporcionar els mitjans per tal que puguin continuar formant part del nostre esport. 

Insisteixo que l’esport figuerenc té un gran talent i que és feina de tots procurar que es comenci a desenvolupar seriosament per poder recollir els seus fruits en forma de medalles i títols, però també, i especialment, en forma de valors com la solidaritat, l’esforç i la salut per a joves i grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada