dimecres, 15 d’octubre del 2014

Museu de l'Empordà

Aquesta setmana el govern de la ciutat ens ha anunciat que planeja la dissolució del consorci del Museu de l’Empordà. El Museu de l'Empordà és, avui, un espai museístic amb vocació local i comarcal que actua amb una doble vessant: d'una banda, és el museu d'història i art comarcal de l'Alt Empordà, des de les ruïnes dels primers grecs que varen establir-se a Empúries fins als cèlebres Evarist Vallès, Roura, o Ministral; d'altra banda, és l'espai de referència per als joves artistes locals, que tenen al Museu el primer lloc d'exhibició en les seves carreres de creació i art contemporani. Les sales del museu i les nombroses exposicions que s'hi han realitzat en donen bona fe. En els últims tres anys el Museu de l'Empordà ha estat sotmès a la penúria econòmica, en reduir-hi l'Ajuntament la seva aportació econòmica i limitar-ne el rol natural d'acollida dels joves artistes figuerencs i empordanesos. 

El Govern ens ha informat que se’n volen actualitzar les vessants.
Que es vol fer projecció d'artistes locals i promoció de nous valors artístics. Parla de col·laboracions amb galeries. Esmenta el paper formatiu del museu. De fet, aquests tres rols ja formen part de la dinàmica actual del Museu, però sense una dotació econòmica suficient és impossible dur-los a bon port. De moment no veiem cap novetat en el que el govern anuncia què vol fer amb el museu. 

El Museu passarà a ser de gestió directa de l’Ajuntament. Segons el govern, perquè l’hi obliga la nova legislació del PP. En tot cas, les aportacions de l’Ajuntament han estat cada any molt minses i ara ens temem que anem directes cap a seguir retallant. 

No ens ho creiem del tot: farem les indagacions oportunes i ens pronunciarem sobre una cosa que, d’entrada, se’ns fa estranya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada