dissabte, 25 d’octubre del 2014

L’enèsima barrabassada al Barri de Sant Joan

Aquesta setmana s’ha produït una altra atzagaiada al barri, protagonitzada per un veí que ha tingut la brillant idea d’agredir el director de l’escola Pous i Pagès. És una vergonya que ningú de la seva comunitat li expliqui que en lloc d’agredir-lo el que hauria de fer és un monument a ell i als altres mestres de tenir la santa paciència i la vocació de destinar la seva vida a una causa que sembla perduda fa temps. 

És ben evident que no totes les persones que viuen al barri són de la mateixa categoria moral que el subjecte que va agredir el director; que n’hi ha moltes que treballen, estudien, es casen i viuen en pau com qualsevol ciutadà. Ara bé, també és ben cert, els agradi o no, que són notícia per tràfic de substàncies a l’engròs, cultiu massiu de marihuana, deixadesa del barri, absentisme escolar, molèsties constants o fins i tot agressions verbals i físiques als veïns dels barris del voltant (i, desgraciadament, algun tiroteig mortal entre ells). 

Aquelles bones persones que són honestes i honrades també haurien de saber que el bon ciutadà té per costum denunciar els qui delinqueixen i no encobrir-los; té per costum preguntar al veí si és que el fill o filla es troba malament si veu que no va a escola; té per costum mantenir la porta de casa neta i en major o menor grau conviure educadament amb els altres ciutadans. Els qui es volen diferenciar dels subjectes com l’agressor dels mestres haurien de practicar la bona ciutadania. 

I és que tot té un límit! I us ben asseguro que quan governem aplicarem la llei amb totes les seves lletres i portarem davant la justícia tots els que fan malifetes i els que s’hi giren d’esquenes i després ens acusen de racistes. 

Dotarem la nostra policia de tots els mitjans necessaris, exigirem al departament d’Interior el mateix per a la policia de la Generalitat... Ii us ben prometo que no hi haurà treva per a delinqüents, incívics i encobridors.

I als puristes del bon rotllo també els dic que abocarem els recursos socials que calguin per reduir la misèria i que invertirem per transformar i dignificar el barri de de San Joan; invertirem el que sigui necessari , però amb una premissa: qui la faci, la pagarà (tant com el codi penal i le ordenances de civisme ho permetin).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada