diumenge, 22 de juny del 2014

Necessitem el teu aval

Perquè Pere Casellas?

1. El PSC és un partit profundament democràtic, viu i dinàmic, amb una àmplia base social que cal ampliar encara més per tal que el projecte socialista català sigui, de nou, majoritari. Els militants han de poder construir un nou partit dels socialistes de Catalunya, des de les bases, les agrupacions, els carrers, la militància pura, que porta molts anys trepitjant el carrer, vivint amb la gent. 

2. En la renovació del PSC, tothom hi ha de ser benvingut, però amb la certesa que calen noves idees, una profunda renovació i la seguretat que aquells que no han estat lleials al partit no podran ser-hi. La confiança i la unitat d’acció ens poden fer tirar endavant; la crispació interna, els interessos personals per damunt dels del partit i la brega als mitjans de comunicació ens afebleixen i ens porten al fracàs com a partit, i al desencís com a col·lectiu ideològic. 

3. Ha quedat demostrat que el poble de Catalunya vol votar per decidir si vol continuar a Espanya o vol ser un Estat independent. El PSC no pot defugir aquest debat, no pot mantenir-se’n al marge ni pot alinear-se amb partits que neguen la consulta. Cal que el PSC sigui favorable a la consulta i ha de garantir que es pugui dur a terme amb seguretat per als ciutadans de Catalunya. 

4. El dret a decidir no és patrimoni dels independentistes, és patrimoni dels demòcrates. Nosaltres som demòcrates, nosaltres volem la consulta. 

5. Els socialistes catalans hem contribuït, com cap altre partit, a la construcció de l’actual Estat, al pas de la dictadura a la democràcia. A diferència de la resta de partits no vivim gràcies a les rendes de la transició, sinó que hem treballat per consolidar la democràcia. Un cop consolidada, és hora d’anar més enllà. El PSC és, de vocació i origen, republicà, i en aquest sentit hem de defensar la convocatòria d’un referèndum que demani als ciutadans si volen una Monarquia o una República. No es pot estar a favor de la consulta a Catalunya i en contra del referèndum per la República a Espanya ni viceversa; la coherència imposa demanar l’opinió als catalans en tots els aspectes. 

6. El PSC té l’obligació de recuperar l’espai d’esquerres que el va convertir durant dècades en el partit majoritari a Catalunya. Les polítiques neoliberals dels governs català, convergent, i espanyol, del PP, han contribuït a crear pobresa, desigualtat i molt baixes quotes de justícia social; el PSC hi té una part de responsabilitat, per acció o per omissió i cal lluitar per canviar això. 

7. El PSC ha de ser garantia d’una educació pública, de qualitat i en català. Hem de ser bel•ligerants amb les lleis Wert que converteixen les beques d’educació en un Casino, intenten eliminar el català a les aules i converteixen l’educació en un producte de luxe. Hem de ser bel·ligerants amb la gestió de Convergència a Catalunya, amb la Sra. Rigau al capdavant, que critica al PP però despulla de professors i mitjans els centres d’educació pública a Catalunya. El PSC ha de voler i defensar a ultrança una educació pública i de qualitat, accessible i universal. 8. El PSC ha de ser la garantia d’una sanitat pública, de qualitat i propera al ciutadà. Eliminar les privatizacions progressives i sovint encobertes del Conseller Boi Ruiz. El PP és l’excusa, CiU n’és la responsable. 

9. El PSC ha de ser bel·ligerant amb les polítiques de retallades als més desafavorits, ha de lluitar per eliminar les càrregues fiscals sobre la clase mitjana, i les petites i mitjanes empreses. Lluitarem per derogar les lleis restrictives de l’avortament, de Seguretat Ciutadana, la reforma laboral. Lluitarem per recuperar la llei de la dependència, la protecció a la infància i la gent gran. Treballarem en lleis de promoció econòmica per reduir les taxes d’atur. 

10. Tot això serà possible gràcies al projecte majoritari que permetrà frenar la dreta, construir l’espai de l’esquerra, omplir el carrer i les institucions de nou de punys i roses i fer del PSC, amb el lideratge de Pere Casellas i de tots els afiliats i afiliades, el veritable partit dels socialistes de Catalunya. 

Per tot això i molt més, necessitem el teu aval.

Podeu contactar amb nosaltres a futurpsc@gmail.com i al meu personal cb.pere@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada