dilluns, 2 de setembre del 2013

Tard i malament

Al ple d’avui dimarts 3 de setembre el govern de la Figueres porta a aprovació l’inici dels treballs de redacció del nou planejament a Figueres. Nosaltres hi votarem no. És ben cert que el PSC portava al seu programa electoral la redacció del nou planejament urbanístic de la ciutat, però es fa impossible votar-hi a favor vist el plantejament que fa la Sra. Felip de les tasques a realitzar. Les raons de la nostra radical oposició al projecte són diverses. La primera, i ja avanço que és innegociable, és que en l’organigrama de direcció que l’Alcaldessa ens ha avançat, els dos responsables màxims del projecte són el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, i el gerent d’Atenció a les persones, ambdós càrrecs de confiança de l’època Vila. 

Se’ns fa impossible entendre la decisió de l’Alcaldessa de posar al capdavant de la redacció del Planejament en Xavier Ludevid, quan el dia a dia ens ha demostrat la seva nul·la capacitat de diàleg i, en conseqüència, la incapacitat de decidir el sentit d’un parell de carrers de la ciutat sense fer enfadar a tothom. La llista de projectes surrealistes que ha presentat públicament i que mai no veuran la llum és extensa; a tall d’exemple: parc de les olors, parc de les confessions, spa gegant de la plaça de braus i molts altres. Un altre dels seus mèrits és l’abandonament perpetu de l’espai públic, excepte per fer-hi foteses com jardineres verdes, esquenes d’ase de 6.000,00 € i pinturetes a la Plaça del Gra. En conseqüència, per a nosaltres aquest senyor està inhabilitat per dirigir la redacció del que serà el model de ciutat per als propers 30 anys, i, per tant, mentre això no canviï no veig que hi hagi possibilitat de suport. 

Una altra qüestió que ens impedeix donar-hi suport és la manipulació dels tempos que fa l’Alcaldessa; com és possible que un govern que disposa d’una còmoda majoria no hagi començat abans la redacció del planejament? Doncs perquè posposar-ho per després de les eleccions municipals permet la seva habitual política de prometre i prometre... i qui dia passa, anys empeny (mentre la ciutat i els que hi vivim continuem anant enrere)!

(article publicat al setmanari Empordà el 3 de setembre de 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada