dimarts, 11 de desembre del 2012

Ni ètica ni estètica

Quan algú vol donar lliçons de moral, ha d’estar molt segur de no sortir-ne enfangat. Sembla, però, que aquesta no és una de les habilitats del nostre alcalde, ja que una vegada més els fets desmenteixen el que ell s’entesta a proclamar a tort i a dret. 

Tot el rebombori aixecat amb l’afer del gerent de Fisersa demostra un cop més que, per bé que sol cuidar l’estètica dels seus discursos, sovint les accions no tenen ni ètica ni estètica. I és que no queda gens bé que, mentre als treballadors de Fisersa se’ls apliquin retallades del 8% en el sou d’aquest any, al gerent se li apugés el seu gens migrat sou d’alt directiu un 3%. O que en moments com ara, a aquell senyor se li faci un contracte blindat fins al 2021 amb una indemnització prevista de 150.000 EUR digna d’un futbolista de Champions. 

Un detallet, per si algú no ho havia collit: atès que el càrrec en qüestió depèn de la bona sintonia amb l’alcalde de torn, ningú no pot estar segur que aquest dineral no s’hagi d’acabar pagant. Més tenint en compte que així es va haver de fer amb l’anterior gerent, a qui es va despatxar quan faltaven 4 mesos perquè se li acabés el contracte. Amb una miqueta de paciència per part del senyor alcalde, la ciutat s’hauria estalviat uns calerons. 

Val a dir que la indemnització en aquest cas no arribava ni a una sisena part de la xifra esmentada, però no estem per anar deixant anar calés així. Enmig d’aquest “maremango”, mentre Santi Vila intentava que no es fessin públiques les xifres, el Secretari de l’Ajuntament li va fer veure públicament que hi ha coses que no es poden tapar. Ètica?

Article publicat al setmanari Empordà l'11 de desembre d'enguany

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada