dijous, 13 de desembre del 2012

Mala memòria o molta barra?

El lamentable espectacle que està oferint el govern figuerenc i la seva pretensió de bonificar la llicència d'obres de la construcció de l'escola Montessori ha arribat a un extrem esperpèntic i difícilment explicable.

Recapitulem: l'Ajuntament de Figueres, amb majoria de CiU, va cedir una finca propietat municipal a l'empresa que ha de gestionar l'escola privada Montessori. L'empresa explotarà el centre i cobrarà matrícules als alumnes que hi puguin accedir. L'Ajuntament no veurà ni cinc ni de les matrícules ni dels ingressos derivats de l'explotació de l'escola.

Arribat el moment de liquidar l'impost que qualsevol figuerenc, la realitat és que les obres del Montessori (iniciades sense llicència, cal recordar-ho) tenen un cost aproximat d'1.200.000 euros. L'impost es calcula aplicant un percentatge sobre aquest pressupost. El resultat són uns 45.000 euros que hauria d'ingressar l'Ajuntament, però no. El govern considera que no és necessari.

Avui llegeixo al Punt que el regidor d'hisenda, el senyor Toro, ha afirmat que no té cap coneixement de cap  informe jurídic que no avali la decissió de no fer pagar a aquesta entitat privada, tal i com està regulat a les vigents Ordenances Municipals, la corresponent licència d'obres. La mentida només seria acceptable en una república bananera.

El mateix regidor d'hisenda em va lliurar personalment el passat 10 de desembre una còpia de l'informe de l'interventor municipal en el qual s'explicita inequívocament que el concessionari tenia coneixement que hauria de satisfer el pagament de totes les taxes i impostos sense cap bonificació ja que la normativa és taxativa en aquest punt.

I ara què?.. Mala memòria o molta barra, Sr. regidor d'hisenda?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada