dimarts, 1 de novembre del 2011

A voltes amb l’Hospital i el Sr. Alcalde

Des de sempre els polítics figuerencs hem intentat que la Fundació Salut Empordà prestés un bon servei i hem vetllat per la mínima politització més enllà de l’elecció dels patrons. 
Malauradament, en Santi Vila ha trencat aquesta tradició. Tots sabem les dificultats del sector; en aquest context de retallades, abans de les eleccions l’Alcalde va garantir que no hi hauria un ERO. Un cop passades les eleccions la truita va girar i el mateix alcalde ha sotmès els treballadors a una pressió intolerable demanant-los que renunciïn a cobrar el 5% d’un sou que els tribunals els han garantit. És cert que el Comitè s’ha mantingut ferm, però també és cert que els treballadors semblaven disposats a renunciar a cobrar diversos complements per valor d’1.500.000,00 €. Finalment no hi haurà ERO perquè l’Alcalde, a pesar de les sentències contràries, ha decidit no pagar el 5% en considerar que la Fundació és pública assimilant els treballadors al sector públic.

Aquest és un posicionament erroni, ja que els treballadors tornaran a guanyar i d’aquí 4 anys se’ls deurà una quantitat astronòmica que portarà a una situació de fallida. Però és l’estil habitual: fugida endavant passi el que passi. La solució ha estat ignominiosa, davant la possibilitat que els treballadors escollissin un ERO inconvenient per als interessos de CiU s’ha decidit no pagar el 5% i no fer l’ERO. No puc abandonar la meva perplexitat davant l’actitud del patronat; no entenc com no ha dimitit en bloc vista la situació. Mentre vaig ser patró vaig demanar que un membre del comitè d’empresa fos present a les reunions, però se’m va arribar a contestar que no tenien prou “nivell” i es va denegar aquesta proposta. Heus aquí que ara qui ha d’arreglar la mala administració són els que no tenen prou “nivell”, posant-hi calers de la seva butxaca! Senyors i senyores meus: no em queda més que demanar-los que actuïn en conseqüència.

Cal reformar els estatuts per eliminar els patrons vitalicis, permetent l’entrada als treballadors i a l’administració, que, en definitiva, és qui paga. Quant al Sr.Alcalde, més bé faria negociant recursos per a l’Hospital amb el Conseller Ruiz, ja que el nostre és l’hospital de Catalunya que menys diners rep per càpita; així s’estalviaria d’escatir de forma matussera els diners dels treballadors de l’Hospital de Figueres.

(article publicat al setmanari Empordà l'1 de novembre d'enguany)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada