dilluns, 14 de febrer del 2011

Dues vares de medir

Aquest és un bon moment per fer ús de les hemeroteques i videoteques i recuperar determinades notícies d'ara fa un any.  Fixeu-vos en el següent video: és del dia de la compareixença de l'alcalde, el 9 de febrer de 2010, per anunciar el trencament del pacte amb el grup municipal socialista. 



Vila argumentava que la destitució de Ciro Llueca i la revocació de delegacions de la resta de regidors del grup municipal socialista es devia a una "mala gestió" de l'àrea de cultura, que va qualificar primer de "tan poc austera, tan poc sòbria, tan poc rigorosa" i més tard d'"immoral". Cliqueu a la imatge de l'esquerra per recuperar la notícia publicada al web del setmanari Empordà.

Si fem memòria, la compareixença es justificava en l'aparició de factures sense consignació per valor d'uns 200.000€.

Doncs bé, ja disposem del document resumit (cliqueu-hi a sobre per ampliar la imatge de la dreta o aquí per consultar-lo en pdf) de les factures sense consignació (factures no vinculades a cap partida del pressupost aprovat) de l'any 2010. Fixeu-vos-hi bé: estem parlant de pràcticament un milió d'euros en despeses "autoritzades" sense la corresponent previsió pressupostària on curiosament, a més, tornen a sortir 200.000€ més relacionats amb la gestió de l'àrea de cultura!

Ateses les circumstàncies de fa un any i l'estat actual dels números del consistori, si la gestió d'un fet excepcional com la CCC 09 (que va situar Figueres al mapa de manera visible com poques vegades hi ha estat) va merèixer els qualificatius de "tan poc austera, tan poc sòbria, tan poc rigorosa" o fins i tot "immoral" què se n'ha de dir d'aquesta nova prova de la deriva financera de l'ajuntament?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada