dimarts, 29 de maig del 2018

Visita a l'Alcaldessa


Divendres passat vaig poder tenir una reunió a l’Ajuntament de Vilafant amb l’Alcaldessa Consol Cantenys. No feia gaires dies que li havia demanat conèixer la part del seu nou projecte de POUM que fa referència a l’estació del TGV “Figueres-Vilafant”. La reunió va ser cordial i productiva i vaig poder constatar que a Vilafant ho tenen tot molt embastat per desenvolupar la zona propera a l’estació amb equipaments i zones d’aprofitament privat distribuïdes amb criteri i responsabilitat; també preveuen la preservació d’una gran zona de garriga i, sobretot, una distribució dels accessos a l’estació i, per tant, de connexions amb Figueres molt racional i ajustada al planejament supramunicipal actualment en vigor.

És evident que Vilafant viu d’acord amb una realitat molt discutida fa uns anys, però avui indiscutible, que no és altra que l’existència de l’estació amb els dos amples de via situada al bell mig de la conurbació Figueres-Vilafant, una estació que -no ens enganyem- està a 15’ caminant del centre de Figueres. El que veig és que a Figueres no fem res; sembla que aquesta realitat no existeix, fins al punt que l’avanç de projecte de POUM de Figueres n’obvia existència i segueix apostant per no fer res, per seguir amb els passos a nivell al centre.

M’agradaria saber si des de l’Ajuntament de Figueres algú s’ha posat en contacte amb Vilafant per a coordinar els dos nous POU. Però ja puc endevinar la resposta a la vista del que hi ha escrit al nostre avanç de planejament.

Cal que qui mana avui a Figueres accepti que l’estació existeix i, en conseqüència, en dignifiqui l’accés, la incorpori al planejament i asseguri la construcció de les rondes per a accedir-hi. O, simplement, cal que, davant del col·lapse en què es troba, deixi pas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada