diumenge, 19 de març del 2017

Moció de censura? Pressupost

“Si l’oposició vol que plegui, que em facin una moció de censura”. Amb aquesta frase es resumeix l’entrevista que Marta Felip va donar a la SER.
La realitat és molt més complexa: no es tracta que plegui un o altre, es tracta que les institucions no s’han de sotmetre a interessos electorals o purament de partit i precisament això és el que ha fet la Sra. Felip trencant l’acord de govern amb nosaltres i el pacte d’estabilitat amb Compromís. El resultat és que no tenim pressupost i que se’ns en vol imposar un de neoliberal i tristament regressiu amb els més dèbils.

El fet de no compartir govern dona una gran visibilitat a la Sra. Felip, que entenc que és el que buscava; però més enllà de la visibilitat, cal governar, i ara no es governa perquè els anunciats acords puntuals no són enlloc i a la vista de la proposta de pressupost es fa difícil que arribin, almenys amb els grups que representen l’esquerra i el centre polític al consistori.

Estic convençut que no és fàcil que des d’aquests grups es pugui permetre l’aprovació d’un pressupost  socialment insuportable i que no preveu noves partides per a la creació de riquesa i ocupació..

En aquest context caldrà emmarcar l’acció política dels grups municipals si finalment la Sra. Felip porta a aprovació el pressupost mitjançant la moció de confiança amb què amenaça els figuerencs i les figuerenques,  en la qual el que es debatrà serà el pressupost i no la figura de l’alcaldessa.
No caiguem en el parany que se’ns proposa: el que és cabdal és tenir un pressupost per a tots i totes, no per a una minoria.

El que es debatria en la hipotètica moció de censura que possiblement hagi de respondre a l’inconscient repte de la Sra. Felip és un nou pressupost, que ha de correspondre a un full de ruta plural i progressista que salvi el que queda d’un mandat malbaratat un trist matí de dissabte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada