diumenge, 17 d’agost del 2014

Hi ha el que hi ha.

Fa dies que no  us escric: he fet unes petites vacances polítiques i professionals. De fet, continuo amb les professionals uns dies més, però un cop arribat a Figueres no em puc estar de comentar l’actualitat política; i és que, un cop repassada la premsa local, m’ha sobtat el comunicat del grup de CiU a l’Ajuntament sobre la forma de fer política del grup popular. No és habitual que el grup que dóna suport al govern ataqui l’oposició, però bé: és el que hi ha. Reconec que l’habitualitat política del PP a Figueres passa per una virulència verbal i política fora del que, al meu entendre, seria recomanable; seria bo que pensessin més a construir i menys en l’atac frontal.

Pel que fa a CiU, sincerament, fan el que poden: el líder va marxar i els que van quedar han hagut de treballar suportant-se mentre miraven cap al futur amb incertesa.  Amb un panorama així,  reaccions com aquesta són normals, pròpies d’una situació en la qual s’intueix un canvi el proper maig. Un canvi més o menys greu per a ells:  com a mínim, la pèrdua de la majoria; en el cas extrem, la pèrdua del govern.

Cal recordar que l’obra de govern més destacable de CiU a Figueres ha estat durant les coalicions de la legislatura passada.  Amb nosaltres, per exemple, es van fer l’avinguda Vilallonga, l’actualització de l’estadi municipal, la coberta de la Plaça Catalunya, la piscina municipal, els Caputxins i més coses que anirem repassant en altres posts. A les darreries del mandat, amb la nostra sortida i l’entrada d’ERC al govern d’en Vila, es va continuar treballant amb certa cohesió i es van seguir tirant endavant projectes.

En definitiva, el que vinc a dir és que la soledat de CiU, mancada de lideratge i de cohesió interna, porta a què els 12 regidors actuals no siguin capaços de fer el que les coalicions anteriors van fer (i que tots podem reivindicar). Ara bé, una cosa és no saber-ne més i l’altra és presumir, com fa el PP, que tot el que es fa és quasi delictiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada