diumenge, 9 de febrer del 2014

Sobre el pressupost

Escoltar-lo dient que atès que no tenim arguments contra el pressupost no volem votar-ne la urgència ens resulta punyent, Sr. Toro, perquè arguments n’hi molts que han estat exposats pels companys de l’oposició però n’hi ha un de cabdal: vostès incrementen els impostos als figuerencs i les figuerenques. 

Vam votar en contra a l’aprovació inicial, en el que entenem que és una esmena a la totalitat, i no hem fet al·legacions perquè és evident que difícilment es por esmenar un pressupost que parteix d’un increment impositiu perpetrat a través de la pujada d’un 1,7 % a les ordenances fiscals, quan l’IPC és negatiu. Aquest seu pressupost està muntat sobre fer pagar als figuerencs 1.9 milions d’euros més que l’any passat; no li sembla un argument això, Sr. Toro? Mentre els autònoms figuerencs paguen un 20% més, no li sembla un argument això, Sr. Toro? Els pensionistes figuerencs tenen una pujada del 0’25 % i se’ls aplica un 0,81 % de retenció; no li sembla un argument? Mentre a partir d’ara es fan cotitzar a la SS tots els conceptes de les nòmines en un nou atac als treballadors i treballadores de Figueres, no li sembla un argument això, Sr. Toro? Mentre tenim un 19,40% d’atur a Figueres -que remunta fins al quasi al 30% entre les persones de 25 a 44 anys- i un 25% d’economia submergida, no li sembla un argument això, Sr. Toro? I vostès han decidit contribuir a fer les coses més fàcils als figuerencs i a les figuerenques apujant-los els impostos! 

No hem fet al·legacions pel que ja he dit, però veient el resultat de les que han presentat la resta de partits de l’oposició, millor. Senyors: no hi ha diàleg, no es comparteix ni s’accepta res. Aquesta no és una manera democràtica de gestionar el govern de la ciutat; per això ens quedem amb la nostra esmena a la totalitat: per nosaltres el més sensat seria modificar la política fiscal a la ciutat reduint els impostos un 5% i reduint la despesa supèrflua, que és molta i diversa. Els figuerencs no mereixen un govern que gasta en coses poc importants i els cruixeix a impostos. Per últim, em pregunto per què l’increment, si tampoc aproven un pressupost amb els termes previstos a la LHL i continuem amb romanent negatiu. Per què fan pagar més als ciutadans? Si almenys fos per pagar deutes! 

De veritat creu que no hi ha arguments?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada