divendres, 25 de maig del 2012

L'horari dels plens i els polítics professionals

Avui s'ha fet pública una nota de premsa relativa a l'horari dels plens de l'Ajuntament i a les dificultats que tenim els grups de l'oposició per fer la nostra feina. A banda, he presentat una sol·licitud a l'ajuntament, que reprodueixo en aquest post, instant l'alcalde a programar els plens a un horari que s'adapti als qui no som polítics professionals i tenim una professió i una feina fora de l'ajuntament

El PSC de Figueres acusa Santi Vila d’impedir la presència de l’oposició als plens convocant els plens els divendres a les quatre de la tarda 

El portaveu socialista, Pere Casellas, s’ha dirigit per escrit a l’alcalde de Figueres per reclamar-li que convoqui els plens a partir de les set de la tarda. Per Casellas, el canvi d’horari “respon a la voluntat manifesta de Vila d’obstaculitzar la tasca de l’oposició i constitueix un atac directe als més bàsics principis en un país que es pretén democràtic” 

El grup municipal del PSC s’ha dirigit per escrit a l’alcalde de Figueres per expressar-li les dificultats que tenen els regidors per assistir al ple municipal convocat el proper 1 de juny a les quatre de la tarda. Els representants socialistes al·leguen motius laborals que els impedeixen assistir al ple. 

És el cas de la regidora Mireia Guerrero, que ha de realitzar la seva jornada a l’Escola Bressola de Perpinyà i no finalitza el seu horari fins a les cinc de la tarda, o el del mateix portaveu, Pere Casellas, que té assignat torn d’ofici de violència de gènere pel Col·legi d’Advocats de Figueres. 

Pel portaveu del PSC, “resulta del tot punt insostenible mantenir els plens a les quatre de la tarda dels divendres, excepte per als membres de l’equip de govern, tots alliberats o jubilats d’obligacions laborals”. 

Casellas ha manifestat que “representa una voluntat clara i manifesta de l’alcalde Santi Vila de menystenir l’oposició, d’impedir la seva presència als plens, i en definitiva, constitueix un atac directe als més bàsics principis en un país que es pretén democràtic”. Per aquest motiu, el PSC ha demanat a Santi Vila que convoqui els plens qualsevol dia de la setmana, però a partir de les set de la tarda, quan la majoria de representants de l’Ajuntament de Figueres ja ha finalitzat les seves obligacions laborals.

dilluns, 14 de maig del 2012

Ja en tinc prou

Divendres passat vaig abandonar el Ple de l’Ajuntament de Figueres indignat amb l’actitud de Santi Vila. 

Cronològicament els fets van anar de la manera següent: a la Junta de Portaveus vaig anunciar que a les 18 h havia de ser a Roses per assistir un detingut (sóc advocat). En Vila i els portaveus varen donar-se per assabentats. Un cop començat el Ple, a les 17:30, i tal com tots sabien, vaig marxar cap a Roses, on vaig assistir un detingut per un pressumpte robatori. L’assistència va ser més ràpida del que era previsible i em va ser possible la reincorporació al Ple. 

En el moment de la meva arribada s’estava discutint sobre la bonificació de l’ISCIO que en Vila pretén donar al Montessori i la pujada de preus que s’aplicarà a les llars d’infants. Vaig intervenir, el que vaig dir no va agradar i entre altres improperis em va etzibar “vostè ha anat a passejar”. Interpreto les seves paraules com un acte ofensiu i de menysteniment davant els ciutadans de Figueres perquè va faltar a la veritat amb tota intenció. En l’intent de defensar-me, l’Alcalde en va deixar sense torn de paraula. Quan vaig tenir el torn vaig explicar la meva versió i acte seguit vaig abandonar la sessió. Recordo en Vila cridant que no marxés, que estàvem debatent, però el que estava fent en Vila era deixar la meva honorabilitat per terra, i a això no hi estic disposat. 

Afegeixo a aquestes línies que habitualment els plens són escenificacions ridícules amb en Vila rient-se de tots nosaltres, fent ganyotes, parlant amb la mà a la cara i perdent el fil per recuperar-lo només per faltar-nos. 

Els regidors de l’oposició no ens dediquem en exclusiva a la política: tenim una feina i no ens en podem absentar alegrement; a causa de l’horari intempestiu del Ple, però, hem de fer mans i mànigues per poder ser-hi. Per això hem demanat una vegada i una altra el canvi d’horari, però no hi ha manera: sempre és que sí, però mai no arriba. Cal recordar també que s’ha retallat el sou a tots els regidors de l’oposició -i als portaveus un 25 %-, situació que impossibilita una oposició mínimament digna ja a que, a més, no tenim cap mitjà material, com un despatx o un ordinador, per fer la nostra feina. Quina democràcia és aquesta? 

Des d’aquí afirmo que CiU de Figueres, amb en Vila al capdavant, no en té prou amb una victòria electoral sinó que persegueix anorrear-nos. A nosaltres, al nostre patrimoni, i la nostra feina. Us podria posar noms i cognoms de persones que laboralment i professional han estat perseguides per haver-me ajudat a la campanya electoral. Fins i tot puc dir que tinc sort que la llei és clara perquè sinó a casa també rebríem, i no només per la meva banda. 

Al meu entendre els menysteniment, la represàlia i la venjança envers la resta de forces polítiques, l’ús sistemàtic de la mentida, les represàlies econòmiques, la barreja de la institució, el partit i els amics té un nom i es diu Feixisme. Però us dic una cosa: ni un pas enrere! Tinc 40 anys i ningú no m’obligarà a baixar el cap.