dilluns, 14 de maig del 2012

Ja en tinc prou

Divendres passat vaig abandonar el Ple de l’Ajuntament de Figueres indignat amb l’actitud de Santi Vila. 

Cronològicament els fets van anar de la manera següent: a la Junta de Portaveus vaig anunciar que a les 18 h havia de ser a Roses per assistir un detingut (sóc advocat). En Vila i els portaveus varen donar-se per assabentats. Un cop començat el Ple, a les 17:30, i tal com tots sabien, vaig marxar cap a Roses, on vaig assistir un detingut per un pressumpte robatori. L’assistència va ser més ràpida del que era previsible i em va ser possible la reincorporació al Ple. 

En el moment de la meva arribada s’estava discutint sobre la bonificació de l’ISCIO que en Vila pretén donar al Montessori i la pujada de preus que s’aplicarà a les llars d’infants. Vaig intervenir, el que vaig dir no va agradar i entre altres improperis em va etzibar “vostè ha anat a passejar”. Interpreto les seves paraules com un acte ofensiu i de menysteniment davant els ciutadans de Figueres perquè va faltar a la veritat amb tota intenció. En l’intent de defensar-me, l’Alcalde en va deixar sense torn de paraula. Quan vaig tenir el torn vaig explicar la meva versió i acte seguit vaig abandonar la sessió. Recordo en Vila cridant que no marxés, que estàvem debatent, però el que estava fent en Vila era deixar la meva honorabilitat per terra, i a això no hi estic disposat. 

Afegeixo a aquestes línies que habitualment els plens són escenificacions ridícules amb en Vila rient-se de tots nosaltres, fent ganyotes, parlant amb la mà a la cara i perdent el fil per recuperar-lo només per faltar-nos. 

Els regidors de l’oposició no ens dediquem en exclusiva a la política: tenim una feina i no ens en podem absentar alegrement; a causa de l’horari intempestiu del Ple, però, hem de fer mans i mànigues per poder ser-hi. Per això hem demanat una vegada i una altra el canvi d’horari, però no hi ha manera: sempre és que sí, però mai no arriba. Cal recordar també que s’ha retallat el sou a tots els regidors de l’oposició -i als portaveus un 25 %-, situació que impossibilita una oposició mínimament digna ja a que, a més, no tenim cap mitjà material, com un despatx o un ordinador, per fer la nostra feina. Quina democràcia és aquesta? 

Des d’aquí afirmo que CiU de Figueres, amb en Vila al capdavant, no en té prou amb una victòria electoral sinó que persegueix anorrear-nos. A nosaltres, al nostre patrimoni, i la nostra feina. Us podria posar noms i cognoms de persones que laboralment i professional han estat perseguides per haver-me ajudat a la campanya electoral. Fins i tot puc dir que tinc sort que la llei és clara perquè sinó a casa també rebríem, i no només per la meva banda. 

Al meu entendre els menysteniment, la represàlia i la venjança envers la resta de forces polítiques, l’ús sistemàtic de la mentida, les represàlies econòmiques, la barreja de la institució, el partit i els amics té un nom i es diu Feixisme. Però us dic una cosa: ni un pas enrere! Tinc 40 anys i ningú no m’obligarà a baixar el cap.

5 comentaris:

  1. Per fí se el que ha passat, i et crec!!! Quina vergonya!!!!

    ResponElimina
  2. Pere varies coses :

    1) En Vila no menteix , tu ho fas sempre. ( per això la gent de Figueres no et vota ).
    2) No vius de la política pq no pots, no pq no vulguis.
    3)Els problemes reals de la gent no són les teves anècdotes.
    4)Horari intempestiu del Ple ? abans sí q era això però ara no.
    5)Anomenes represàlies econonòmiques a q es baixi els sous a tots els regidors de l'ajunyament ?( també als del govern ), que els polítics sou diferents ? que vols seguir guanyant el mateix quan als funcionaris se'ls baixa el sou ? Que estàs en política pels diners ? no oi ? i doncs pq et queixes ?.
    6)En tots els Plenaris i ajuntaments del món mundial és l'Alcalde qui ordena el debat.
    7) Si pots, deixa de llepar-te les ferides i fes alguna cosa per Figueres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conec en Pere de fa molts anys i no sóc ni una insensata, ni una somniatruites ni una persona que es caracteritzi per deixar-se entabanar fàcilment. Quan vaig decidir col·laborar-hi ho vaig fer amb convenciment perquè sé que quan parla se l'ha d'escoltar: no és un indocumentat ni un il·luminat. Conec de primera mà com treballa en Pere, una persona altament capaç de treballar en equip i d'escoltar i que, malgrat una imatge potser una mica freda, no es desentèn de cap dels compromisos que adquireix. Per bé i per mal n'assumeix absolutament la responsabilitat. És una persona dialogant que sap escoltar els arguments dels altres (ho sé per experiència: som amics de fa molts anys i en algunes coses veiem les coses de manera ben diversa), però que no tolera de cap manera la falta d'educació i les males maneres. Li dol en carn pròpia, però també quan les víctimes són els altres. La falta de respecte d'en Santi pels regidors de l'oposició en els plens comença a ser de domini públic. En aquest món s'ha de poder dir tot, però s'ha de saber COM i QUAN i, sobretot, no faltant a la veritat. Sé què pensa en Pere i quin projecte de vida té i que, com tothom, ha comès errors; no se n'amaga. En Pere treballa, i molt, per Figueres, i ho fa amb coherència, projecte i suport unànim de l'assemblea local del partit, malgrat que alguns s'entestin a insistir que això no és així.
      A l'Ajuntament, òbviament, no tothom pot viure de la política -per sort!-, per això mateix és una falta de respecte obviar que fer els plens a certes hores és posar pals a les rodes dels regidors que han de conciliar la seva activitat professional amb la tasca pública.
      D'altra banda, l'únic que, des de fa temps, ha fet de la política el seu modus vivendi és en Santi,opció respectable, però que condiciona. En Pere no ha deixat mai de dedicar-se a la seva feina i ha renunciat a responsabilitats que li suposin allunyar-se de la seva ciutat i de la seva família. On és el mal?
      N'hi ha prou de falsedats i menyspreu. TOTS i CADASCUN dels membres de l'oposició es mereixen el mateix respecte que els regidors de l'equip de govern: són persones que han acceptat assumir una responsabilitat que no és gens fàcil i que poden aportar idees, diàleg, i treball. Que la feina de les minories quedi soterrada i menystinguda no vol dir que no n'hi hagi. CiU no és l'única que treballa per la ciutat. Hi ha molta gent que hi treballa des de molts àmbits: política, associacions, barris, entitats...
      No sé si tots els membres de l'equip de govern considerarien exemplars el paper i l'actitud de l'alcalde al capdavant del plens. Em consta que no és així. És lògic.

      Elimina
  3. A mi els lacais de Vila no em preocuparien massa Pere, ja se sap que s'han de guanyar el sou d'alguna manera (i alguna cosa han de fer per justificar-lo), i com en té tants es veu que hi ha molta competitivitat entre ells, no t'estranyi que t'omplin el bloc de comentaris ofensius a partir d'ara, potser van a comissió.
    El que sí cal dir és que a Figueres l’únic que viu (i molt bé, per cert) de la política és Santi Vila amb el sou de l’Ajuntament, el del Parlament, les dietes (més de 30.000€) i el cotxe oficial amb el que va a Barcelona a costa dels diners dels figuerencs, a banda del que la gent no sabem perquè sempre hi ha alguna cosa que no sabem. És un aprofitat? Que cadascú ho jutgi. I això inclou els amigots que ha anat enxufant a l’Ajuntament, la Diputació i allà on ha pogut.
    Respecte a lo del Ple, només s'ha constatat que s'ha vist l'autèntic Santi Vila: mal educat, arrogant, mentider, justet, justet, i sobretot venjatiu, molt venjatiu. Una perla cultivada!!!

    Sento signar com anònim però les represàlies que corren per aquesta ciutat si no ets de la "corda Vila" ho justifiquen.
    Sort Casellas, la necessitaràs amb aquest personatge!!!

    ResponElimina
  4. Un espectacle lamentable. Però per part de tots. Sou una colla de nens petits que no sabeu treballar com Déu mana. Els plenaris a Figueres des de fa temps són esperpèntics, ja sigui per la xuleria de Vila o les teves (Pere) homilies de capellà de tercera regional. Com les tonteries de Borrego, que no toca de peus a terra i només diu que bajanades.

    Pere, si en tens prou, plega. Retorna l'acta de regidor i queda't a casa, on estaràs més tranquil. Ho entendrà tothom.

    ResponElimina