diumenge, 4 de març del 2012

Una darrera l'altra

Divendres passat es va celebrar junta general de Fisersa i ple a l’Ajuntament, un ple al qual cap dels membres del grup municipal socialista vam poder assistir per motius de feina. Val a dir que hem demanat tornar a celebrar els plens i les comissions informatives al vespre.

La qüestió és que a la junta de Fisersa l’Alcalde va informar de l’acomiadament del director financer per haver perdut la confiança de l’actual gerent. L’acomiadament ha costat 120.000€ ; acte seguit s’ha contractat un altre director financer o un adjunt a direcció (ara són dos els adjunts a direcció). Sense haver-hi estat, em sembla un exercici de cinisme inaudit demanar als treballadors un estalvi de 500.000€ per acte seguit polir-se'n entre 120.000€ i 200.000€ entre acomiadament i nova contractació. Suposo que els perpetradors de la mesura deuen haver brindat a la salut dels treballadors de Fisersa que, al final, són els que han pagat la festa.

Tot i això no m’estaré de dir que el paper del regidor d’hisenda justificant l’acomiadament per manca de confiança del director gerent va ser ben trist. Tant el regidor d’hisenda com el director gerent no fan més que intentar tapar les atzagaiades dels més grans indocumentats financers de la història de la democràcia a Figueres: en Santi Vila i l’Albert Ollé, que van rebre un Ajuntament amb 7 milions de superàvit i el van deixar amb 8 negatius a la salut de la despesa salarial en càrrecs de confiança. No busquin més enllà: l’única confiança que no tenia el director financer era la d’en Vila per no tenir carnet de CiU, no pas cap altra.

Sincerament, crec que cal celebrar un ple extraordinari per analitzar la situació de Fisersa i prendre mesures per tal que el Conseller delegat Albert Ollé no sumeixi l’empresa en el caos financer en què va deixar l’ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada