dimarts, 2 de setembre del 2008

Trobada

Divendres vaig assistir amb una bon colla de Figueres a la tradicional trobada que Nou Cicle organitza cada estiu a Vilopriu. Va ser interessant i varem comptar amb els pesos pesats del partit, encapçalats pel primer secretari, José Montilla. Com ja sabeu el president i els consellers van respondre a les afirmacions que des de Madrid s’han fet aquests dies sobre el tema del finançament.


Personalment crec que el nostre país està millor amb un govern socialista, no m’agrada la demagògia que fan altres, ara o mai diuen: em pregunto com és que en 23 anys no van trobar el moment per fer això de “caixa o faixa”?. Cal doncs que tots plegats anem amb compte, en política quan es governa cada dia és “caixa o faixa”.

Resulta evident que el país està millor representat i té més força quan totes les formacions polítiques van juntes a defensar-lo. El cas però, és que a vegades em sembla que no defensem els mateixos interessos, mai no hem d’oblidar que els socialistes som la força central, tant aquí com a Espanya. Som la força que representa la major part del país, la força més allunyada d’extremismes, una força que té com a objectiu la defensa dels interessos de tots els catalans i les catalanes i que amb aquest objectiu construeix cada dia Catalunya i Espanya. Fem catalanisme construint carreteres, línies de metro o escoles, el país no es fa convertint la queixa i la vindicació constant en una ideologia, en una finalitat en si mateixa. Un país el fan les persones, estic convençut que intentar construir una nació reivindicant la diferència amb el veí d’escala és senzillament anacrònic i fins i tot penso que la història ens ho demostra un cop i un altre, tossudament.

Val a dir que la trobada va ser un bon moment per a retrobar vells amics i per a conèixer gent. Entre d’altres dir-vos que els figuerencs varem poder conversar abastament amb el President de la Generalitat i fer-lo partícip dels nostres anhels i les nostres esperances però sobretot varem encoratjar-lo a seguir treballant com ho està fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada