dimarts, 28 d’abril del 2015

On som?

Com heu anat veient, cada dia us passem propostes per al futur de tots. Però per poder treballar, convé saber on som, quina és la realitat de la ciutat i reflexionar sobre el que hi hauria d’haver i només ha estat fum. 

Les xifres: 

- 45.654 habitants 
- 90 nacionalitats 
- 5,1 quilòmetres quadrats habitables 
- 4.536 aturats, 24 % i 45 % entre els joves 
- Una renda de 17.400,00€ (per 19.400,00€ a Girona ciutat) 
- 109.000 vehicles que entren a Figueres cada dia 
- 1.700.000 visitants a la Fundació Gala-Dalí, Castell i diversos museus de la ciutat 

Aquestes xifres ens obliguen a ser honestos i a reflexionar sobre els darrers anys. Ens hem de preguntar per què som on som. Per què la diferència de 2.000,00 € de renda per càpita amb Girona? 

Tot això només té una resposta: hem perdut els temps. Els darrers governs en majoria no han treballat bé. Què ha passat amb els projectes anunciats? L’spa de la Plaça de Braus, el projecte d’Escola de dansa Àngel Corella, l’Escola Carme Guasch a la presó, el parc de bombers? Què ha passat amb la Sala Edison? El Casino Menestral? La casa Nouvilas? La casa Natal de Salvador Dalí? El pas a nivell? La connexió amb l’Estació Nova? El barri de Sant Joan? La cessió de l’Avinguda Salvador Dalí? L’edifici dels antics Jutjats? Per què no hem fet i acabat el nou Pla General? Per què el manteniment de la ciutat ha estat nul? Per què no hem avançat cap a una ciutat més sostenible? Per què un nivell d’atur tan insostenible?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada