dimecres, 1 d’abril del 2015

El PSC de Figueres i la qüestió nacional

Arriba el final de mandat i cal passar balanç de la legislatura. I un dels àmbits en què ho vull fer és en la política nacional. En realitat, vull fixar-me en la posició que els grups municipals hem tingut en les qüestions relacionades amb la política nacional que han passat pel Ple de l’Ajuntament, ja que han estat moltes les mocions relacionades amb aquesta qüestió que hi han estat debatudes. 

Vagi per endavant que el Grup socialista sempre ha votat a favor de les qüestions que tenen a veure amb la nostra cultura i llengua, com, per exemple, quan ens hem posicionat a favor de defensar la nostra llengua davant les agressions del Partit Popular i de Ciudadanos i d’algunes decisions judicials. Hem estat a favor d’exhibir estelades, no perquè siguem independentistes, que no ho som, sinó com a forma de protesta davant algunes agressions de qui ostenta el poder a l’Estat. Tal vegada la votació més interessant va ser quan es va rebutjar la proposta que Figueres formés part de l’Associació de Municipis per la Independència, perquè el rebuig es va produir quan Santi Vila encara era alcalde i va ser CiU qui amb el pes dels seus vots va impedir que Figueres en formés part. Fins passat mig any d’aquella votació no es va tornar a plantejar la qüestió, i llavors CiU va canviar de criteri i va possibilitar que en forméssim part. Déu n’hi do les piruetes convergents! 

En tot cas, nosaltres som federalistes; és ben sabut que jo no sóc independentista, però som radicalment republicans i demòcrates i per això estem a favor que un dia fem un referèndum per decidir la relació de Catalunya amb Espanya. Per això sempre hem mantingut una posició de màxima obertura en el tema nacional, perquè som radicalment demòcrates i això ens fa conscients que els problemes es resolen parlant-ne, votant i pertanyent a tot els fors de debat, incloent l’AMI. 

La radicalitat democràtica del PSC és tal que possiblement la meva posició en aquest tema dins el PSC de Figueres sigui minoritària, per això mai dels mais imposaria el meu criteri quan sé que la majoria pensa diferent i, òbviament, mai no ho faré tampoc com a Alcalde davant dels ciutadans.

(article publicat al setmanari Empordà el 31 de març de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada