dilluns, 18 de febrer del 2013

Claredat i transparència

Avui a les 16 hem celebrat junta de portaveus, després de la roda de premsa en què el govern ha anunciat l’apartament temporal del Primer Tinent d’Alcalde de l’equip de govern; en l’esmentada junta hem analitzat la situació derivada de la publicació al Diari de Girona d’informació en què es fa pública la imputació policial del primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Figueres. Hem escoltat atentament les explicacions i hem felicitat l’alcaldessa per la decisió d’apartar temporalment el primer Tinent d’Alcalde.

En relació amb els fets hem aconsellat a l’Alcaldessa:

1.- Que l’ajuntament de Figueres es personi a les Diligències Prèvies obertes arrel de l’operació Manga i comparegui com a acusació particular per a defensar els interessos de tots els ciutadans i ciutadanes.

2.- Que, atesos el nou tarannà de transparència que vol impulsar l'alcaldessa i la necessitat d’aclarir tots aquells aspectes foscos del darrer mandat, es formi d’immediat una comissió d’investigació a l’Ajuntament amb presència de l’oposició i amb la finalitat de resoldre i aclarir aquesta qüestió. També hauria de: determinar qui i com va pagar la memòria de gestió del mandat anterior (atès que no consta enlloc el seu encàrrec, malgrat que es va editar i repartir en nom de l’Ajuntament)i determinar per què es va permetre subrogar l’adjudicatari Montessori Empordà Sl a Montessori Gestió SL.

3.- Que l’Ajuntament de Figueres faci una declaració institucional contra la corrupció i es comprometi a adoptar mesures exemplars si es constatés alguna irregularitat.

Hem quedat a l’espera d’una resposta però l’acollida m’ha semblat prou favorable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada